Diyarbakır Sur ilçesi Suriçi bölgesinde seyir halindeki polis aracına, saat 22.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu ilk belirlemelere göre 2 polis yaralandı.

Yaralı polisler Diyarbakır Devlet Hastanesine kaldırıldı. Saldırı sonucu olay yerine çok sayıda polisin sevk edildiği bildirildi.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde, bir polis aracı silahla tarandı. 

Edinilen bilgiye göre, Dr. Şeref İnalöz Caddesi ile Hastaneler Caddesi arasındaki kavşakta devriye görevi yapan polis aracına kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahla ateş edildi. 

Olayda araçta bulunan 2 polis memuru ile şüpheli olarak polis aracına alınan 1 kişi yaralandı. 

Saldırı anonsuyla birlikte olay yerine ulaşan takviye ekipler ile saldırganlar arasında çatışma yaşandı. Çatışma sürerken yaralılar Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, beraberindeki şube müdürleriyle olay yerine gelerek gelişmeleri takip etti. Bu arada polis, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Bölgeye takviye gönderilen çok sayıda polis ekibinin saldırganların yakalanmasına yönelik çalışması sürüyor.

Öte yandan, ismini belirtmeyen bir kadın görgü tanığı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay sırasında eltisi ile eve gitmek için caddede yürüdüklerini, bir anda ateş altında kaldıklarını söyledi. Görgü tanığı, ''Çok korkunçtu. Ben ve çocukların ölümden döndük. Saldırı olur olmaz çocuklarımla kaçmaya başladık'' dedi.

Kaynak:Cihan

Editör: Haber Merkezi