Yapılan baskınlarda 1 yıl önce ölen engelli çocuğun kayıtlarda bulunduğu ve eğitim almaya devam ettiği öğrenildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nde gazetecilerle bir araya gelen Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlam, Kaçakçılılık Şube Müdürlüğü Mali Suçlarla Büro Amirliği görevlilerince Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde özürlü vatandaşlara hizmet veren özel eğitim rehabilitasyon merkezinin kamu zararına dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunduğu bilgisinin edinilmesi üzerine, yapılan çalışmalarda, kurum çalışmalarının derse
katılmayan öğrencileri derse katılmış gibi gösterdiğini, kurum öğretmenlerinin derse katılmadıkları halde derse girmiş gibi evrak düzenlendiğini, özürlü vatandaşlarımızın eğitiminin yapılmadığı halde, yapılmış gibi gösterildiğini söyledi.

Hayatını kaybetmiş olan öğrenciyi dahi sanki yaşıyormuş da derse devam ediyormuş gibi göstererek bunun üzerinde rant sağladıklarını belirten Sağlam, "Oraya hiç gelmeyen öğrencileri, eğitimi yapılıyormuş gibi gösterip, devletin verdiği kişi başı 450 lirayla rant sağladılar ama maalesef bunun bir kısmını belki velilere verilerek aralarında beraber paylaştılar. Değilse bir veli buna nasıl razı olur.

Özürlü vatandaşımızın eğitimi bitmiş ama bitmemiş gibi gösteriyor ve devam ettiriyor. Bu yolla da evraklar düzenliyorlar. Konu ile ilgili olarak 8 Mart 2012 günü eş zamanlı olarak yapılan operasyonda iki kurum ortağı 7 öğretmen 4 kurum çalışanı yakalanarak gözaltına alınmıştır" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZI 3 5 KURUŞ UĞRUNA BU EĞİTİMLERDEN MAHRUM BIRAKIP DA ÖMÜR BOYU MAĞDURİYETLER YAŞATMAYALIM"

Bunların dışarıda görevlendirdiği elemanlar vasıtası ile de mağdur çocukları özürlü vatandaşları tespit ettiklerini kaydeden Sağlam, "Bu şekilde suç örgütü oluşturarak rant elde ediyorlar. Yapılan operasyonun sonucunda gözaltına alınan şahıslar hakkında suç işlemek için örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma, resmi belgede sahtecilik, kamu zararına nitelikli dolandırıcılık suçlarından yasal işlem başlatılmıştır.

Söz konusu yöntemleri kullanarak devleti zarara uğratarak haksız kazanç sağlayan özürlü vatandaşlarımıza daha sonra telafisi mümkün olmayan mağduriyetler yaşatan şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik çalışmalarımızı devam ediyor. Bundan sonra bu gibi kuruluşların böyle bir şey yapmasına müsaade etmeyeceğiz ve nefesimiz enselerinde diyorum. Bir kurumun 3 aylık gelirlerini gözetleyebildik. Tabi minareyi çalan kılıfını hazırlıyor. Bir kurumun haksız kazancı 3 ayda 10 bin lira tutarında.

Ama bu şekilde çok yerler var. Şu an bir özel rehabilitasyon merkezi üzerinde çalıştık. Bu çocuklarımızın bir kısmı eğitilebilir düzeyde, bir kısmı belli bir seviyede eğitilebilecek düzeyde ve bu çocuklar belli bir seviyeye kadar eğitim alırlarsa belki sonrasında ayaklarının üzerinde durabilir hayatlarını idame ettirebilirler. Onun için çocuklarımızı 3 5 kuruş uğruna bu eğitimlerden mahrum bırakıp da ömür boyu mağduriyetler yaşatmayalım diyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi