Yaklaşık 45 derecelik sıcaklıkta oruç tutan Bismilli vatandaşlar işleri olmadık sürece dışarı çıkmaktan kaçınıyor. Gündüzleri evlerinde ve işyerlerinde geçiren vatandaşların en büyük sıkıntısı aşırı derecede yüksek olan motosiklet sesleri. Sabahları azınlıkta olan ses iftar sonrası vatandaşların kafasını şişiriyor. Özellikle Eski Diyarbakır caddesi memo zin bulvarı yoğunlukla rastlanan motosikletler, iftar sonrası yorgunluğunu dinlenerek geçirmeye çalışan vatandaşları olumsuz etkiliyor.
Egzoz filtreleri açılan motosikletlerin çıkardığı ses vatandaşları rahatsız ediyor. İftar sonrasında yoğunlaşan motosiklet sesleri sahur saatlerine kadar devam ediyor. Telefon ve e-mail olarak haber merkezimize sıkıntılarını yazan vatandaşlar konunun gündeme getirilmesini isteyerek; “ Sabahtan akşama kadar motosiklet seslerini çekiyoruz. Oruçken oldukça rahatsız ediyor. Polis ekipleri motosiklet denetimlerini arttırsın” ifadelerini kullandı.

Plakasız ve Gürültü Yapıyor
Yaz aylarının başlamasıyla trafikteki  motosiklet sayısının artması ve suça karışan motosiklet oranının fazlalaşmasından  dolayı vatandaş şikayetçi. Özellikle çevreyi rahatsız  eden ve trafik kurallarına aykırı olan plakasız motosikletler, kasksız ve ehliyetsiz sürücülerle ilgili cezai uygulamanın yetersiz olduğu Bismil’de vatandaşların tek arzusu polis ekiplerinin denetimleri arttırması ve bu sorunu çözmesi.

880.jpg

 

Editör: Haber Merkezi