Türkiye genelinde Kutlu Doğum programları, salavat seferberliği ve siyer sınavları gibi faaliyetlerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu, 3 yıl önce sahabeleri sevdirmek, sahabelerin örnek hayatlarının daha iyi anlaşılması ve anlatılması için ilan ettiği 'Kasım ayını Sahabe ayı' çerçevesinde Kasım ayında sahabelerin konu alınacağı etkinlik ve programlar düzenleyecek.

Yapacakları etkinlikler hakkında açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Yahya Oğraş, Kasım ayının ilk 20 gününde çeşitli program ve etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.

Her yıl 3 erkek, 3 bayan olmak üzere 6 sahabenin hayatını işlediklerini ifade eden Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Oğraş, bu sene Sad Bin Ebu Vakkas, Selman-ı Farisi, Muaz Bin Cebel, Hz. Fatıma, Ümmü Eymen ve Ümmü Habibe’nin hayatlarının işleneceğini söyledi.

Platform olarak 'Kasım ayını Sahabe ayı' olarak ilan ettiklerini hatırlatan Oğraş, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Kasım ayının sahabe ayı olarak ilan edişimizin 3’üncü yılına girdik. 4 halifenin hayatının işlenmesinin yanında her yıl 3 erkek ve 3 bayan sahabinin hayatını işlemeye devam ediyoruz. Bu yıl Hulefa-İ Raşidin'den cömertlik, Kur’an aşığı, hayâ ve edep gibi vasıfları öne çıkan Hz. Osman (r.a.), hayatta iken cennetle müjdelenen, İslam’a bütün kalbiyle sarılmış ve Peygamber Efendimizin dayısı sayılan Sad Bin Ebu Vakkas (r.a.), Peygamber Efendimizin ‘Allah bana ashabından hususi olarak 4 kişiyi sevdiğini bildirip benim de onları sevmemi emrettiği’ diye iltifat ettiği o 4 sahabeden biri olan Selman-ı Farisi (ra.), yine Resululllah’ın (sav.) ‘haram ve helali en iyi bilen’ diyerek tanımladığı Muaz Bin Cebel (ra.) isimli erkek sahabelerin Kasım ayı içerisinde hayatlarını işleyeceğiz inşallah. Bayan sahabilerden de annemiz ve Peygamber Efendimizin kızı Hz. Fatıma (ra.), Peygamber Efendimizin en yakınında hayatı geçen ve Peygamber Efendimizin ona ‘ey anne’ diye hitap ettiği Ümmü Eymen (ra.), yine ilk Müslümanlardan ve Habebiştan’a hicret eden annemiz Ümmü Habibe (ra.) isimli güzide sahabelerin bereketli ve örnek hayatları işlenecektir." ifadelerini kullandı.

Sahabe hayatını işleyişlerinin ilk olmadığını söyleyen Oğraş, sözlerine şöyle devam etti:

"Tabi ki Kasım ayında sahabe hayatını işliyor olmamız ilk senemiz değildir. Bu sen 3’üncü yıl olarak bu etkinliklerimiz ve faaliyetlerimiz derneklerimizde ve kapalı alanlarda ve birçok mekânda konu olarak işlenmektedir. Bu manada kasım ayının son haftası ile Kutlu Doğum Etkinliği ilan edildiğinden programlarımızı kasım ayının ilk 20 gününe alınmasına karar verilmiştir. Yani sahabelerin hayatlarının işlemesiyle ilgili Kasım’ın 20’sine kadar programlar düzenlenecektir. Şimdiden tüm peygamber sevdalısı halkımızı bu gibi etkinliklere iştirak etmeye, evlerde ve iş yerlerinde okunup, okutulmasına ve yaşatılmasına davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi