Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından 3 aydan bu yana yapılan koordineli çalışmalar neticesinde petrol boru hattını delerek petrol hırsızlığı yapan bir şebekeye operasyon düzenlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Diyarbakır 5, Batman'da 2, Şanlıurfa 1 ve İstanbul illerinde 1 olmak üzere toplam 9 adreste eş zamanlı operasyon yapıldığını belirtti.

Yapılan eş zamanlı operasyonda Kayapınar, Yenişehir ve Eğil ilçe sınırlarından geçmekte olan BOTAŞ boru hattı üzerinden "Örgüt Faaliyetleri Kapsamında Ham Petrol Hırsızlığı, Rüşvet ve Hırsızlık Malı Satın almak" suçlarına karıştıkları tespit edilen 7 kişinin gözaltına alındığını belirten Sağlam, "Diyarbakır merkezde 8, Eğil ilçesinde 1 olmak üzere toplam 9 ayrı ham petrol hırsızlığı olayını gerçekleştirdiklerinin tespit edildi.

Bu örgüte yönelik daha önce yapılan ara yakalamalarda 3 şahıs tutuklanmış olup şahıslardan 57 ton ham petrol, bu petrolün taşınmasında kullanılan şase ve motor numarası silinmiş, çalıntı ve hacizli 7 kamyon ele geçirilmiştir. Bu çalınan petrol genellikle fırınlarda kullanılıyor ve içerisine madde katılarak inceltildikten sonra dizel araç yakıtı olarakta kullanılıyor ancak ciddi manada zarar veriyor'' dedi.

Gözaltına alınan 7 kişi Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından bugün adli makamlara sevk edilirken, şahısların başka noktalarda petrol hırsızlığı yapıp yapmadığı konusu ise araştırılıyor.

Editör: Haber Merkezi