Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Covid-19 vaka sayılarının kontrol altına alınması gerektiğini belirterek Türkiye'de tam kapanma kapsamında kısıtlamaların 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'da başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçildiğini ifade etmişti.

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile de yasaklar ve muaflar listesi belli oldu. Tam kapanma dolayısıyla semt pazarları kapalı olacak.

Kabine toplantısında alınan tam kapanma kararında pazar yerlerinin de kapanmasına tepki gösteren pazarcı esnafı, marketlere tanınan imkanın kendilerine de tanınmasını istedi.

Tam kapanma döneminde zincir marketler ve manavlar gibi kendilerinin de pazarlarda tezgah açmak istediklerini belirten Bismil'deki Pazar esnafı, kısıtlama kararlarında adalet istediklerine dikkat çekti.

“Marketler nasıl açıksa biz de pazar tezgahlarımızı tüm tedbirlerimizi alarak kurmak” istiyoruz diyen pazarcı esnafı, Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında alınan tam kapanma kararından pazarcılarında muaf tutulmasını talep ediyor.

 

Editör: Haber Merkezi