Bismil’in Altıok Mahallesi İsmail Beşikçi Caddesi üzerinde bulunan binanın atık su borusu patladı. Bismil Diski yetkilisi, binanın abonesi olmadığı kaçak su ve kanal bağlantısı yapıldığında herhangi bir müdahalede bulunmayacağını söylerken, çevrede bulunan işyerleri ise Diski ’ye tepki gösterdi. 


Mahalle sakinlerinde ve caddede bulunan işyeri sahibi Tarık Tekin, Binada atık su borusu patladığı için, 10 gün önce Diski ‘ye başvurdum. Atık su borusunu incelediler, incelemeden sonra ben 500 TL Diski ‘ye hizmet bedeli yatırmamı söylediler. Yatırdım.  Parayı yatırmama rağmen gelmediler. Diye konuştu.


Mahalle sakinlerinde İshak Akgül ise Atık su borusu patladığı için çevreye rahatsızlık veriyor. Belediye ve Diski ‘ye müracaat etmemize rağmen, Binanın su abonesi olmadığı için gelmeyecekleri söylüyorlar. 
Mahallede bulunan herkesin patlayan atık su borusunda rahatsız olduğunu ifade eden İshak Akgül, 10 defadır belediyeye uğruyorum. Herhangi bir çözüm üretilmedi. Bu durumda şikâyetçiyiz. Yetkililerin bu konuyu çözmesini istiyoruz diye konuştu. 


ABONESİ OLMAYAN HİÇ BİR BİNAYA HİZMET VERİLMEYECEK. 


Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz, Bismil Diski yetkilisi Salih Ekinci, Söz konusu edilen binada Kaçak su ve kanal bağlantısı yapıldığından dolayı herhangi bir müdahalede bulunmayacağını söyledi. 
İddia edilen makbuzun Diski ‘ye yatırılmadığın ifade eden Ekinci, Ellerinde bulunan makbuzu Diski ‘ye değil belediye yatırmış, yatırılan yol tahrip bedelidir. Bunun Diski ile herhangi bir alakası yoktur. Gelsinler bina su abonesini yapsınlar, kim gelirse gelsin isterse kapıcı gelsin, başkası gelsin bina abonesini yapsınlar. Binanın abonesi yapıldığı zaman bizde hizmet götüreceğiz. Diye konuştu. 


Abonesi bulunmayan binalara yaptırım uygulayacağını ifade eden Bismil Diski yetkilisi Salih Ekinci, Abonesi olmayan binalarda herhangi bir hizmet verilmeyeceğini altını çizerek, Kaçak Su ve kanal bağlantısı bulunan, su abonesi bulunmayan binalara herhangi bir hizmet verilmeyecek. Diye konuştu. 

 

Editör: Haber Merkezi