Diyarbakır’da 5 kişinin hayatını kaybettiği 12’i polis 45 kişinin yaralandığı bombalı saldırıda  Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu, patlama nedeniyle oluşan tahribat   nedeniyle tatil edildi. Pencerelerinin kırıldığı, kapılarının da yerinden fırladığı okullarının tatil edildiğini öğrenenen öğrenciler hayal kırıklığına uğrayarak evlerine döndüler.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Batıkent semtinde, polis servis aracının geçişi sırasında patlatılan bomba nedeniyle bir çok ev ve işyerlerinin camları kırılırken, ağaçlar, elektrik direkleri,  kaldırım taşları, cadde zemini ve araçlar da zarar gördü. Olay yerinde sabah saatlerinde çok sayıda iş makinesi ile yapılan çalışmalarla yollar ve kaldırımlar  onarılırken, esnaf ve vatandaşlar da ev ve iş yerlerinde meydana gelen hasarları kendi imkanları ile gidermeye çalışıyor.  

Olaydan birkaç saat önce patlamanın olduğu meydanda oynadıklarını söyleyen bir öğrenci, “Eve gittim, sonra baktım gök kuşağı gibi bir şey oldu. Büyük bir gürültü çıktı, camlarımız sallandı. Okulda olmadığımıza şükrettim. Bu sabah derse girme umuduyla geldim ancak bizi almadılar. Bu günü tatil saydılar.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi