Korona virüs salgını nedeniyle alınan önlemler sonrası vatandaşların parkları kullanmaları kısıtlandığından bu süre zarfında parklar sokak hayvanların beslenmeleri için kullanımlarına tahsis edildi. İlçemiz genelinde dezenfekte çalışmalarını sürdüren Bismil Belediyesi, sokak hayvanları için parkları dezenfekte edip temizledikten sonra İlçemizin dört bir yanındaki parklara yerleştirilen kaplara, mama ve su bıraktı.
Ülke genelinde tüm restoran ve kafeteryaların kapatılması, vatandaşların sokağa çıkmasının sınırlandırılmasıyla birlikte yiyecek ve içecek bulmaları da zorlaşan sokak hayvanları için Belediye tarafından mama ve su takviyesi yapılıyor. Sokak hayvanlarının bu zorlu günlerde unutmayarak İlçenin birçok mahallesinde bulunan parklara mama ve su bırakılıyor ve bu kapsamda can dostlara yiyecek ve su desteğinin sürdürüleceği belirtiliyor.
Sokaktaki Canlar Bize Emanet
Korona virüs tehdidi karşısında her türlü önlemi almaya devam ettiklerini belirten Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili  Kerem Süleyman Yüksel konuyla alakalı yaptığı açıklamada ‘’Sokak canları bize emanettir. Dışarıda değilsiniz diye sokaktaki canlarımızı yalnız sanmayın. Kendiniz için evde kalmaya devam edin. Evde kalalım, sağlıklı kalalım.

1-(2)-003.jpg1-(3)-002.jpg1-(4)-003.jpg1-(5)-001.jpg

 

Editör: Haber Merkezi