Pamuk desteklemelerinin de sadece yüzde 70'ini ödeyip, kalan yüzde 30'luk kısmı hala ödemedi" 
Bismil’de pamuk üreticileri ödenmeyen pamuk pirimi yüzünden zor günler yaşadıklarını belirti. 
Pamuğun zorlu bir sürecin ardından yetiştirildiğini kaydeden Oktay Çelebi "Yapılan emeğe, alın terine karşı, son zamanlarda ödenmeye %30’luk prim yüzünden çiftçinin mağdur edilmemesi lazım dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili  Ayhan Barut, pamuk üreticilerinin sorununu Meclis'e taşıdı. 
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) pamuk üreticilerinin sorunlarını anlatıp çözüm önerilerini paylaşan Ayhan Barut, "Hepimizin 'beyaz altın' olarak bildiği pamuk, 30'dan fazla işkolunun hammadesidir. Ancak stratejik bir ürün olan pamukta da net ithalatçı haline geldik. Ülkemizde geçen sezon yaklaşık 1 milyon tonluk bir pamuk üretimi gerçekleşti. Türkiye'nin yaklaşık yıllık 1.5 milyon tonluk pamuk tüketimi olduğu düşünüldüğünde aradaki 500 bin tonluk farkı ithal ediyoruz. 2018'de yaklaşık 620 bin ton ithalat yaptık ve bunun için 1 milyar 150 milyon Dolar dışarıya para ödendi" diye konuştu.

%30 ‘luk pirim ödenmedi.
Pamukta dışa bağımlılıktan kurtulmak ve üretimi arttırmak için pamuk üretimi ve üreticilerinin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Ayhan Barut, "Her defasında bu çağrıyı yaparken, yanlış politikaları nedeniyle üreticiler pamuktan kaçıyor.
Barut, şuanda pamuk desteklemelerinin de sadece yüzde 70'ini ödendiğini, kalan yüzde 30'luk kısmı hala ödemediğini söyledi.


 

Editör: Haber Merkezi