ZAYIF HALKALAR ARASINDA

Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta 2011-2012 sezonu 10 Eylül Cumartesi oynanacak Bozüyükspor-Diyarbakırspor maçıyla başlayacak. 17 takımlı grupta şampiyon Bank Asya 1.Lig’e çıkaken, 2,3,4 ve 5.olacak 4 takım Play-Off oynamaya hak kazanacak. Son 3 sıradaki ekipler de Spor Toto 3.Lig’e düşecek. 2.Lig’in en zor grubu olarak değerlendirilen Beyaz Grup’ta Altay,Şanlıurfaspor,Konya Torku Şeker,Y.Malatyaspor,Turgutluspor ve  Bugsaşspor zirve adayları olarak gösterilirken, yaşadıkları sorunlardan dolayı transfer yapamayan Diyarbakırspor, Tokatspor,Kocaelispor ve Ofspor da zayıf halka şeklinde değerlendiriliyor.

BUGÜN ELAZIĞ’LA MAÇ VAR

Özellikle Şanlıurfaspor ve Altay’ın bir çok Bank Asya 1.Lig ekibin harcamadığı paraları harcayarak önemli oyuncular transfer etmesi dikkat çekerken, mücadele ettiği liglerde uzun yıllar favori gösterilen Diyarbakırspor şimdilerde bu potadan uzak bir şekilde gösterilmenin burukluğuyla sezona girmeye hazırlanıyor.

Lig öncesindeki son hazırlık maçında Bank Asya 1.Lig’deki komşu kent takımı Elazığspor’la bugün deplasmanda karşılaşacak  Diyarbakırspor’da takıma tekrar döndürülmeleri gündemde olan Aliyev,Osman, Suat Usta gibi eski futbolcuların durumlarının transferin sona ereceği Pazartesi gününe kadar netlik kazanması bekleniyor.

TARAFTARIN YÜREĞİ YANIYOR

Transfer yasağının kaldırılamaması ve kulübün içinde bulunduğu içler acısı mali tablo sezon öncesinde taraftarların yüreğini karartıyor. Taraftarların tek beklentisi ;zor da olsa takımın 2.Lig’de kalması. Yeşil-Kırmızılı renklere gönül verenler,”Diyarbakırspor, 3.Lig’e düşerse zaten bitmekte olan kentteki futbol sevgisi tamamen biter. Kulübün ve takımın durumu içler acısı. Senelerdir şampiyonluk için hazırlandığımız liglere şimdi tutunmak için dua ediyoruz. İçimiz yanıyor ama elimizden bir şey gelmiyor. Senelerce bize gıpta ile bakan şehirler şampiyonluk için kadrolar kurarken bizim bu durumda olmamız acı verici “ şeklinde görüş belirttiler.

Editör: Haber Merkezi