Bismil Hükümet konağı çalışanlarından Reyhan Çolak, Yağmur Sürer, Gülşah Özer, Neriman Özgün, Nurşin Aktepe,  düzenledikleri basın açıklaması ile  Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili olarak basın açıklaması yaptılar.
 
Hükümet Konağı bahçesinde toplanan grup adına açıklama yapan Sevgi Çoban “Bugün burada toplanmamızın nedeni Mersinde yaşayan Özgecan’a yapılan vahşetin kınanması, kadınlara yapılan zulmün, acının hakaretin önüne geçmek için bir araya geldik, dedi.
 
Çalışan kadın olarak bu olayı esefle ve lanetle kınadıklarını vurgulayan Reyhan Çolak, şöyle konuştu:
"Suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etmekteyiz. Kadın çalışanları olarak olayın ciddiyetinin farkındalığının sürdürülmesi için gayret içinde olacağız. Özellikle kadına yönelik işlenen suçların neredeyse tamamının erkek tarafından işlendiği düşünüldüğünde sorunun bir kadın değil erkek sorunu olduğu ortadadır.
 
Biz birey olarak bizimde haklarımız ve özgürlüklerimizde olduğunu bilsinler.  Eğer çocuklarımızı sevgiyle büyütürsek böyle olaylar yaşanılmaz. Bu yüzden evlatlarımızı bilinçli olarak yetiştirmemiz gerektiğini ifade etti.
 
Daha sonra grup adına konuşan Yağmur Sürer “Kadına yönelik şiddetin en ağırının kadın cinayetleri olduğu belirterek Kadına şiddeti erkeğe men eden, lanetleyen bir dinin mensupları olan bizlere Kur'an-ı Kerim, insan olması bakımından kadını erkekle eşit bir varlık olarak kabul etmiştir.  Peygamber efendimizin kadına verdiği değerini de hatırlatarak “Ve bir ses yükseldi VEDA hutbesinde kadınlar size Allah’ın emanetidir.” ifadeleri kullanan Sürer ” Namus insana ait bir kavramdır, neden duyunca aklımıza kadın gelir. Üstelik çevremizde namusunu kaybetmiş onca adam varken” diyerek tepkini ortaya koydu.
Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.
2-001.jpg
3.20150217164256.jpg
 
Editör: Haber Merkezi