Pandemi salgının bir türlü önlememesi yüzünden kamu hastaneleri hasta kabul edemez duruma düşerken durumu fırsat bilen özel hastaneler kendilerine başvuran Covid-19 hastalarından günlük binlerce lira ücret alıyorlar.

Artan Coronavirus vaka sayıları karşısında kamu hastanelerin yetersiz kalmasından dolayı vatandaşlar özel hastanelere gitmek zorunda kalıyorlar. Bu durumu fırsat bilen kimi özel hastaneler ise Covid-19 hastalarından geceliği en az 1000 lira ücret talep ediyor. Vatandaşlar tedavileri için özel hastanelerin talep ettiği ücreti ödemek mecburiyetinde kalırken yüksek tedavi masrafı ise tepkilere neden oluyor.

Kamu hastanesinde yer olmadığı için Covid-19 hastası annesini Batman'da özel bir hastaneye getiren Mehmet Emin Sabaz, hastanenin kendilerinden geceliği 1000 lira talep ettiğini söyledi. Hastanenin ilk etapta kendilerinden 5 bin lira peşin para istediğini aksi halde hastalarını yatırmayacaklarını belirten Sabaz, mecburen annelerini hastaneye yatırmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Özel hastanelerin fahiş oranda Covid-19 hastalarından para talep etmesine tepki gösteren Sabaz, yetkililerin insanların daha fazla mağdur olmaması için bir an önce çözüm bulması gerektiğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi