8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümünü şüpheli bulan Devlet Denetleme Kurulu (DDK) raporunun yayınlanmasının ardından, eşi Semra Özal ve oğlu Ahmet Özal dün Tarabya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü.

Semra Özal, eşinin ölümünün aydınlatılması için kabrninin açılması gerekirse itiraz etmeyeceklerini söyledi. Oğul Özal da 'Saç telinin incelenmesi yönünde karar çıkarsa saç telleri de incelenir' dedi.

Semra Özal, mezarın açılıp açılmaması kararı ve raporla ilgili görüşmek üzere Gül’den randevu istemişti. Semra Özal, randevuya oğlu Ahmet Özal ile birlikte 34 ST 899 plakalı bir otomobille geldi. Köşk’teki randevu yaklaşık 1 saat sürdü.

Semra Özal, Gül’e DDK’nın, eşinin ölümüyle ilgili araştırması için teşekkür etti. Semra Özal, eşinin ölümünün devlet tarafından ilk kez bu kadar kapsamlı incelendiğini belirterek, Gül’e, “Sizin sayenizde. Çok müteşekkirim” dedi. Görüşmenin ardından Semra ve Ahmet Özal basın mensubuna açıklama yapmadan ayrıldı. Cumhurbaşkanlığı internet sitesinden 5 kare fotoğraf servis edildi.

Cumhurbaşkanı Gül, Haliç Kongre Merkezi’ndeki Dünya Tüketici Ürünleri Forumu’ndan ayrılırken basın mensuplarının görüşmeyle ile ilgili sorularını yanıtsız bıraktı. Ahmet Özal da basın mensuplarına açıklama yapmayacağını görevli polislerle iletti.

Gül’ün talimatıyla DDK, Turgut Özal’ın 1993’teki vefatıyla ilgili iddialar üzerine bir araştırma yapmıştı. DDK’nın raporu geçen hafta kamuoyuyla paylaşılmış, Özal’ın ölümüyle ilgili şüpheler olduğu, mezarının açılıp otopsi yapılması gerektiği vurgulanmıştı.       

Haber7

Editör: Haber Merkezi