Otolar kaldırımları işgal ederse yayalar ne yapsın. Ya otolar için cadde dar ise Otolar ne yapsın.
Bir okurumuz, Bismil Haber gazetesine, gönderdiği mesajda yeni bir boyut getirdi. Yayaların kaldırım yerine yolda yürümelerine sürücülerin neden olduğunu yazan okurumuzun iddiası ise şöyle: İnsanın geçtiği yaşlının geçtiği kaldırımı işgal gasp etmek nedir?


‘Araçların park etmesinden dolayı yayalar yürüyecek yaya kaldırımı bulamıyor. Ama araçların yol kenarında yerleri yok. Fakat Araçlar ne yapsın. Altıok mahallesinde kaldırıma sıfır bina yaptıkları için ve binaların altında otopark olmadığı için, araç sahipleri arabalarını nereye park edeceklerini bilmiyorlar.

Ancak, bu durumun en önemli nedenlerinden biri de, Bismil gibi büyük ilçelerde yeterli park alanlarının olmaması. Böyle olunca sürücüler kaldırımları park yeri gibi kullanıyor ve yaptıklarını haklı gösterebiliyorlar. Polisler de buna göz yumuyor, ses çıkarmıyorlar.

Sorunun çözümü için öncelikli olarak belediyelerin daha fazla sayıda park yeri açması ve sürücülerin de park konusunda duyarlı olması gerekiyor. Unutmayın, kaldırımlar yayalar, yollar ise motorlu araçlar için... Birbirine karıştırmayalım...

Editör: Haber Merkezi