Özellikle Arap Baharı ! Başladığından bu güne Ortadoğuda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır ve yaşanmaya da devam edecek gibi görünmekte. Bu bölgede Emperyalist devletler kendi çıkarları uğruna Ortadoğu halklarını birbirine düşürmeye devam edecek. 1990 yılında Irak Kuveyt'i işgal edince ABD ve Birleşik Kırallık öncülüğünde hemen bir blok oluşturulmuş ve Irak'a şiddetli bir müdahale yapılmıştı. En büyük desteği de İslam dünyasının yüz karası olan Suudi yönetimi vermişti.  Savaşın maliyetinin yarısından fazlasını karşılamıştı. Bu savaş sonrasında Kuveyt işgaline son verildi. Bu müdahalede ABD'nin amacı neydi: Çok basit Irakın Kuveyt Petrol ve Doğal Gazından faydalanmasını önlemek güçlenmesine mani olmak. Herkes ve her kesim biliyorki bölgeye etki edecek düzeyde bir gücü asla emperyalistler istemez.  Bu savaşa 63 milyar dolar para harcandı ve 35 milyar dolarını Suudi yönetimi karşıladı.
          2003 Yılında yine ABD Irak'a savaş açtı; lakin bu defa hedef büyük ve oldukça karmaşıktı. ABD Irak petrollerini kontrol altında tutmak, Sünni olan Saddam Hüseyin ve yönetimini değiştirmek, yerine yönetimde olmaları sebebiyle Saddam Hüsseyin'e ve Sünni Müslümanlara içten içe kin duymaya başlamış olan Şii Müslümanlarını getirmek. ABD acımasız planını tüm dünyanın gözü önünde adeta canlı yayınlanan maç edasında icra etmeye başladı... Çok uzatmadan. Şiiler yönetime getirildi istisnalar hariç tüm yönetim kademelerine şii mezhebinden yöneticiler ABD'nin kontrolünde atandı ve sistematik bir şekilde Sünni Müslümanlar ötekileştirildi. Saddam Hüseyinin İdam edilmesi Sünnilerin bir bölümünü derinden üzmüştü Şiilerin de ABD ile birlikte hareket etmesi Sünnileri daha da bir blok oluşturmaya itti el hasıl Amerika Birleşik Devletler yönetimi milyonlarca insan öldürdü, sayısız mazlum mağdur ve iç sızlatan yetimler bıraktıktan sonra  2011 yılında Iraktaki üssünden bayrağını indirerek fiilen Iraktan çekildi. Amaç gerçekleşmişti Irak petrolü kontrol altındaydı ve mezhepler arasındaki husumetin temeli atılmıştı...
            Artık ABD'nin Milyarlarca Dolar harcamasına gerek kalmayacaktı askeri kayıplar vermeyecekti Ortadoğuda. Irakta Şii Sünni Çatışması, Kuveyt Sünni, İran Şii, Suriye Yönetim Kademesi Nusayri(şiilere yakınlığıyla bilinir) Türkiye Sünni...
             Bu kadarını açıklamak yeterli bence bu kadar ihtilaf hiç az değil. Mezhepler üzerinden gerçekleştirilecek ihtilaf ve çatışma Ortadoğu ülkelerinin hep kukla ülke kalmarını sağlayacak Amerika Birleşik Devletleri  ve takipçileri de sömürüye devam edecekti.
          Müslümanlar ne yaparak Emperyalistlerin gücü ve güdümünden çıkacak asıl üzerinde durulması gereken konu bu : Öncelikle Müslüman ülkeler gündelik çıkar ve şahsi menfaatlerini bırakacak ülke çıkarlarından veya şahsi çıkarlarından ziyade ümmet bilinciyle hareket etmeli Kainat rehberi Hz Muhammed (s.a.s) ‘i yegane rehber  yapmalı. Mü’minler ancak kardeştir. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Ve Allah’a karşı takva sahibi olun. Umulur ki, böylece siz rahmet olunursunuz.( Hucurat 10) Ayeti kerimede emredildiği gibi burada tüm ümmete kardeşlik çağrısı yapılıyor aynı mezhepten olanlara değil. Nasıl küfür tek milletse Allah c.c nun emrettiği gibi Hak da tek millet olmalı kardeş olmalı;ancak bu şekilde küfür(emperyalistler) mağlup olur. 
                                                                                                              Sevgiyle kalın
                                                                                                                                     Ömer Faruk KAPLAN