Bdp Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel hakkında suç duyurusunda bulundu.

Demirtaş, siyaseti ve yargıyı ilgilendiren bir takım konularda açıklamalar yaparak 'yargı görevini yapanı etkileme' ve 'siyasi amaçla demeç vermek' suçlarını işlediği gerekçesiyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel hakkında kovuşturma açılması talebiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Demirtaş, ayrıca Genelkurmay Başkanlığı'nın kendisi hakkında açtığı hakaret davasıyla ilgili mahkemeye karşı cevap gönderdi.

Selahattin Demirtaş ve Genelkurmay Başkanı Necddet Özel arasındaki gerginlik, Genelkurmay Başkanı'nın "Kürtçe eğitimi uygun görmüyorum" demeci ile başlamıştı.

Selahattin Demirtaş Genelkurmay Başkanı'nın bu açıklamasından sonra "Paşa hazretleri çıkmış bize emir yağdırıyor. Senin rütben orgeneral de olsa bizim nazarımızda onbaşısın. Senin kıymetin o kadardır. Bunu böyle bil. Bizim nazarımızda ha bir onbaşı konuşmuş ha Genelkurmay başkanı. Bizim nazarımızda zerre kadar değerin, kıymetin yok. Ana dilde eğitimin olup olmayacağını sana mı soracağız?" sözleri ile sert bir çıkış yapmıştı.

Bu gelişmeden sonra Genelkurmay başkanlığı Demirtaş'ı hakaretten mahkemeye verdi. Selahattin Demirtaş'ta Necdet Özel hakkında 'yargı görevini yapanı etkileme' ve 'siyasi amaçla demeç vermek' konularında suç duyurusunda bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi