İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, PKK'nın şehir yapılanması Kck'ya yönelik birçok ilde 103 adreste yapılan gözaltı ve aramalarla ilgili olarak Bdp Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Parti Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Kışanak, "Türkiye'nin dört bir yanında eşkiya operasyonu yapılmıştır. Mesele yasanın gereğini getirmek ve hukuksal bir soruşturmanın takibini yapmak değildir, mesele sindirmek ve gözdağı vermektir" dedi.

Bdp Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Bdp Parti Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Sabah saatlerinden itibaren PKK'nın şehir yapılanması Kck'ya yönelik 13 ilde 103 adreste yapılan gözaltı ve aramalarla ilgili olarak Kışanak şunları söyledi: "Türkiye'nin dört bir yanında eşkiya operasyonu yapılmıştır. Karşılaştığımız uygulama AKP eşkiyasının şehre indiğini net bir şekilde ortaya koymuştur" dedi.

LEYLA ZANA'NIN EVİNİN KAPISI KIRILDI

Leyla Zana'ınn evinin kapısının polis zoruyla kırılarak arama yapıldığını savunan Kışanak, "Kimse buna kılıf uydurmasın, kimse bahane ve gerekçe bulmasın. Herkes, polis, AK Parti'liler biliyor ki o evde Leyla Zana yaşıyor ve o bir milletvekili. Başbakan Leyla Zana'yı hedef göstermiştir. Operasyonlarla korkutmak, yıldırmak istiyorlar. Kapısını kırdıkları Zana'nın evinin kapısını değiştiriyorlar, Terörle Mücadele'den arayıp gelin anahtarı alın diyorlar. Bir belediyenin kapısını kırıp içeri giriyorlar." dedi.

Kenan Evren'e, JİTEM terörüne, Diyarbakır Cezaevi işkencelerine boyun eğmediklerini söyleyen Kışanak, Başbakan'a yönelik ağır ifadeler kullandı: "Ancak çok heves ediyorsan Kenan Evren'in rütbeleri belki sökülür onu sana taksınlar. Onun teslimiyetini ve yenilgisini de devralacaksın. Bu kadar zulmün sonu halkın iradesine yenilmekten başka bir şey olamaz."

BDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ: TALİMATLARI BAŞBAKAN VERİYOR

Bdp Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Bdp'li merkez ilçe belediye başkanlarıyla birlikte aramaların sürdüğü Bdp Diyarbakır İl Başkanlığı binasına geldi. Parti binasında bir süre kalan Demirtaş, çıkışta gazetecilere operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Sabahtan itibaren milletkvekilleri, belediye başkan yardımcılarının evilerinin basıldığını, parti teşkilatı binalarının basıldığını söyleyen Demirtaş, şöyle konuştu:

"Zaten bu talimatların Başbakan tarafından açıkça verildiğini biliyoruz. Hükümet tarafından verildiğini biliyoruz. Şimdi bir taraftan Kenan Evren darbe yapmış diye hakkında iddaaname hazırlanıyor. Kenan Evren 'Kürt yoktur' diyordu. Onun darbesi bu yöndeydi. AKP'nin darbesi de 'Kürtleri yok edin' talimatıyla yapılan bir darbedir. Ben bütün halkımıza şunu söylemek istiyorum. Bütün parti çalışanlarımıza, moralli olsunlar, bu günler elbet geçecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu faşistlik bitecek. Bu halk AKP'nin önünde, AKP'nin faşizan zihniyeti ve uygulamalarına boyun eğmeyecek."

'HALKIMIZ TEPKİLERİNİ ORTAYA KOYACAKTIR'

Halkı yer yerde parti binalarına, teşkilatlarına sahip çıkmaya çağıran Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bizim halkımız da demokratik gücünü, tepkilerini ortaya koyacaktır. Partisini de siyasi iradesini de yanlız bırakmayacaktır. Biz bundan kuşku duymuyoruz. Kendimizden şüphemiz yoktur. Bir milletvekilinin dokunulmazlığı tanınmıyorsa, bu kanunu bu kadar açık çiğniyorlarsa, kimse bize 'düzgün kanunlar uygulanıyor, adil yargının işidir, görevidir' demesin. AKP'nin polisi, AKP'nin emri ile bu işleri yapıyorlar. ve bu saatten sonra da Türkiye'de kimse, 'efendim demokrasi siyaset işte güçleniyor, bu operasyonlar demokratik siyaseti güçlendiriyor' gibi safsataları bize anlatmasın. Demokratik siyaseti tümden bitirmeye, halk iradesini tümden kırmaya dönük operasyonlardır bunlar. Halk iradesinin kırılmadığını da kırılmayacağını da, halkımız meydanlarda alanlarda, sokaklarda gösteriyor, göstermeye de devam edecekler. Bizim açımızdan siyasi olarak bedeli ne olursa olsun, üstümüze ne kadar gelirlerse gelsinler, biz mücadelemizde haklıyız. Susmak, boyun eğmek, tepki vermemek bizler açısından onursuzluktur. Diyarbakır'da yüzde 65 oy almış bir partinin binası bu şekilde basılamaz."

Bu arada polis, Bdp Diyarbakır il binasında el koyduğu bilgisayar hard diskleri ve belgeleri delil torbalarına koyarak emniyete götürdü.

BAYDEMİR: SUÇ ALETİ BAĞLAMA, DABRUKA, KEMANA EL KOYDULAR

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, Kck operasyonuyla ilgili sosyal paylaşım hesabı Twitter'dan bir açıklama yaptı. Baydemir, "Polis devletinin cuntadan ne farkı var? Elbise farkı üniforma ve rengi. Belediyemize ait Aram Tigran Konservatuarı basıldı. Bağlama, darbuka, keman, piyano, def vb suç aletlerinin buluduğu merkezimiz aranıyor" dedi.

SADAK: SON DERECE VAHİM

Soruşturma kapsamında evi aranan Siirt'in Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, aramaların sürdüğü sırada evinin önüne geldi. Sadak, evinde yapılan aramanın demokrasi açısında son derece vahim bir olay olduğunu savundu.

Polis, Sadak'ın evinde yapılan aramada bazı bilgisayar hard diskleri, CD, belge ve dökümanlara el koyup emniyete götürdü.


 

Editör: Haber Merkezi