Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, her yıl 3-9 Eylül günlerinde kutlanan "Halk Sağlığı Haftası" dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda; önlenebilir hastalıklara karşı vatandaşlarda farkındalık oluşturmak ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek için bilgilendirmeler yapıldı.

Belediye çalışanlarına, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Zehra Kılınç Bulut ve Diş Hekimi Memet Kadri Kaya tarafından halk sağlığı hizmetleri konusunda sunum yapılarak, hazırlanan broşürler dağıtıldı.

Duraklarda ve Hazreti Süleyman Meydanı'nda kurulan stantlarda sağlık çalışanları tarafından vatandaşlara; obezite, yeterli ve dengeli beslenme, hareketli yaşam ve fiziksel aktivitenin önemi, diyabetle mücadele, tuz alımıyla mücadele, organ ve doku bağışı, hipertansiyon, kalp hastalıkları, astım, KOAH ve benzeri kronik hastalıklar, sigaranın zararları, kanser farkındalığı, bulaşıcı hastalıklarla mücadele, el ve ev hijyeni, ağız ve diş sağlığı, aşının yararları, anne-bebek ölümlerinin önlenmesi, aile planlaması yöntemleri ve akılcı antibiyotik kullanımı konularında danışmanlık verilerek, broşürler dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi