İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) 7. Kurultayını Diyarbakır'da gerçekleştirecek. Geçtiğimiz yaz aylarında Türkiye'nin huzur ve barışına kasteden karanlık ellerin Güneydoğuda İmam-Hatipli öğrencilere saldırdığını hatırlatan, ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, “Sorunun adına ne derseniz deyin, bu problemin çözümü inancımızdan doğan kardeşlik anlayışımızdır. İmam-Hatipler bu ülkenin kardeşliğini tahkim edecek kuruluşlardır” dedi.

Türkiye'den bütün İmam-Hatip mezun dernekleri, okul müdürleri, öğrenci ve öğretmenlerin katılacağı, “Diyarbakır'da Kardeşlerimizle Buluşuyoruz” sloganlı kurultay 18 Aralık'ta Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde yapılacak.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ KARDEŞLİK HUKUKUMUZDA
Bu topraklarda Türk-Kürt-Laz-Çerkez, onlarca farklı etnik aidiyete mensup insanın bir olduğuna vurgu yapan Korkut, “Suni dayatmalarla, farklı çevrelerin tahrikine rağmen kardeşlik hukukumuz her şeyin üstünden gelecektir. Sorunun adına ne derseniz deyin; ister Kürt sorunu, ister Güneydoğu sorunu, ister başka bir şey. Bu problemin çözümü inancımızdan doğan kardeşlik anlayışımızdır. Bizde bunun bilincinde olarak, Diyarbakır'daki kardeşlerimizle buluşmak için kurultayımızı orada toplayacağız” şeklinde konuştu.

İHL'LER TÜM ÇABALARA RAĞMEN KAPATILAMADI
Geçmişteki bütün çabalara rağmen İmam-Hatip Liseleri'nin kapatılamadığına vurgu yapan Korkut, “İmam-Hatip nesli müesseselerine sahip çıktı. Bu nesil yıllardan bu yana toplumun her kesiminde nitelikli hizmetler edegeliyorlar. Bu nesil Mehmet Akif'in dediği gibi “Asım'ın Nesli”dir. Necip Fazıl'ın “Bir Gençlik” diyerek tahayyül ettiği nesildir. İmam-Hatipliler, İslam dünyasının bir bütün olarak birliğini bütünlüğünü de muhafaza edecek niteliktedirler” dedi.

Katsayı engelinin kaldırılmasının ardından 8 yıllık kesintisiz eğitimin de revize edilmesini isteyen Korkut, İmam-Hatip Liselerinde okutulan müfredatın seçmeli de olsa bütün orta öğretimde uygulanmasında fayda olduğunu ifade etti.

CUMHURBAŞKANI DAVETLİ
Başkan Hüseyin Korkut programa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ başta olmak üzere bütün milletvekillerini, siyasetçileri, İHL derneklerini ve okul müdürlerini davet ettiklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi