Kurtuluş Mahallesi kopan internet kabloların onarılmaması, vatandaşları çileden çıkardı. Kopan internet kablolarının 3 gündür onarılmamasına tepki gösteren mahalle sakinleri, yetkililerin duyarsızlığına isyan etti.
 

Yıkılan bir bina yüzünden bütün mahalle esnafı mağdur bırakıldı. 
Kurtuluş mahallesinde yıkılan bir bina yüzünden telefonları çalışmayan internet bağlantıları kesilen mağdur vatandaşlar  şehir ortasında iletişimden mahrum kaldılar.
Esnaflar ise telefon ve internet bağlantılarının kesilmesi neticesinde ekonomik olarakta kayıplar yaşadıklarını söylediler
 
İlçenin dünya ile bağlantısı kesilmiş durumda
Sanayi, Şentepe, Esentepe, Seyrantepe, Tekel, Akpınar, Dumlupınar, Dicle, Bozkurt Mahalleri bir yıldan fazla telefon ve internet hizmeti verilemiyor.
Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, yetkilileri göreve çağırarak, sorunlarının çözülmesini istedi. Daha önce birkaç kez alt yapı çalışmasını tamamlamasına rağmen döşenen kabloları çalınan Türk Telekom yetkilileri yaşanan bu durum karşısında çaresiz kaldı.
 

Bismil’de birden çok okula telefon ve internet bağlantı verilemiyor
Bismil’de çalınan kabloların bir türlü onarılmaması yüzünden birçok okul mağdur bırakıldı.
Mehmetçik ilköğretim okulu, Mehmet Akif Ersoy,  Mehmet Merdanoğlu ilköğretim, Kurtuluş ilköğretim okulu, İMKB, Tarım Meslek Lisesi, Eğitim Şehitleri ilkokullarında internet ve telefon hizmeti olmadığı için özellikle kayıt döneminde sıkıntılar yaşanıyor.
Acil bir durumda bile (112) bile aramayan okul idaresi sıkıntı içinde kendi imkânlarıyla aldıkları vınn ile bağlantı sağlayan okul idareleri büyük bir fedakârlıkla vınn ücretini kendi ceplerinden ödüyorlar.
 

Editör: Haber Merkezi