Aydın merkez Mesudiye Mahallesinde 74 yaşındaki annesi Fatma Yüzüak ile birlikte yaşayan Nedim Yüzüak (51), Cuma günü kalp krizi geçirmesinin ardından Aydın Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Cumartesi günü oğlunun yanına giden Yüzüak’ın ziyareti sırasında hastanın durumu ağırlaşınca yaşlı kadın odadan dışına çıkarıldı. Yaşanan koşuşturma esnasında kendisine oğlunun öldüğü söylendiğini zanneden Yüzüak, evine gelerek oğlunun yasını tutmaya başladı.

KOMŞULARI SALA OKUTUP, MEZAR KAZDIRDI

Nedim Yüzüak’ın ölüm haberini duyan komşuları, yaşlı kadının evine akın etti. Kocası Şakir Yüzüak’tan kalan evinde zor şartlar altında yaşayan Fatma Yüzüak’ın komşuları, öldüğü sanılan Nedim Yüzüak için Pazar sabahı sala okutup; Kemer Mezarlığı’ndan bir mezar yeri satın aldı. Mezar kazılıp yaşlı kadının evinde yapılan cenaze hazırlıklarının tamamlanmasının ardından bir grup mahalleli cenazeyi almak için Aydın Devlet Hastanesi’ne gitti. Morgda Nedim Yüzüak isimli bir cenaze olmadığını öğrenilince hastane yönetimiyle görüşüldü.

Konuyu araştıran hastane yönetimi; Nedim Yüzüak’ın ölmediğini ve tedavisinin Koroner Yoğun Bakım Ünitesi’nde devam ettiğini tespit etti. Bir dakika önce cenazesini almaya geldikleri Nedim Yüzüak’ın yaşadığını öğrenen komşuları şaşkınlıklarını gizleyemezken, büyük bir sevinç yaşadı. Komşularından oğlunun yaşadığı haberini alan Fatma Yüzük da, oğluna ait tek eşya olan aile fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Saatler önce ağlama seslerinin yükseldiği fakirhaneye bir anda sevinç kaplarken; belediyeden satın alınan mezar yeri geri iade edildi.

“ŞOKE OLDUK”

Mesudiye Mahalle Muhtarı Cemal Zingal ise olay karşısında yaşadıkları şaşkınlığı hala üzerlerinden atamadıklarını belirterek, “Pazar günü cenaze olduğu için bütün mahalleli gibi bende gidip baş sağlığı diledim. Fakat sonradan Nedim’in yaşadığını öğrendiğimde adeta şoke olduk” dedi.

“ÇOK SEVİNDİM”

Şaşırtıcı olayı anlatan yaşlı anne Fatma Yüzüak, “Cumartesi gün ben oradaydım. Oğlum biranda fenalaştı ve beni dışarı çıkarıp ‘Oğlunuz öldü’ dendi. Bende evime gelerek komşularıma olayı haber verdim. Geceden hazırlıklara başladık. Oğlumun vefat ettiğini duyan bütün mahalli evime gelip bana başsağlığı diledi. Cumartesi gecesi komşularımla birlikte evde sabahladık. Sabah oğlumun selası okundu. Durumum iyi olmadığı için kendi aralarında para toplayan komşuların belediyeden mezarlık satın almışlar. Sabah komşumuzun oğluyla birlikte birkaç kişi hastaneye cenazeyi almaya gitti. Hastaneden oğlumun ölmediğini ve doktorların müdahalesiyle iyileştiğini söylemişler. Komşularımın oğlumun yaşadığını söylemesi nedeniyle çok sevindim” dedi...

Editör: Haber Merkezi