OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ VE ÜCRETLİ ÖĞRETMEN İHTİYACI

İlçemizde okuma yazma bilmeyen kalmasın! Cumhurbaşkanımız ve Saygı değer eşleri tarafından başlatılan seferberlik çerçevesinde tüm yurtta okuma yazma seferberliği başlatıldı.

Bu seferberlik kapsamında Bismil ilçe Milli  Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Okuma Yazma komisyonu oluşturuldu. Komisyon,Başkanı İlçe Milli Eğitim  Müdürü olmak üzere Şube Müdürleri ve Hem müdürü şeklinde oluşturuldu ve ilk toplantısını 19.02.2018 tarihinde sabah saat 09:30 da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de Müdür beyin odasında yaptı.

Toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Av.Aydın AK yapılması gerekenleri ve yapılacakları anlattı. İstenilen hedefe ulaşılabilmesi için Tüm okul müdürleriyle toplantı yapılacağını belirtti. Ayrıca Camilerde Cuma hutbelerinde duyuru yapılamasına karar verildi.

Ayrıca İlçe Müdürümüz Aydın AK tarafından ücretli öğretmenleri sevindirecek müjdeli bir haber geldi. Artık ücretli öğretmenlerde Halk Eğitim bünyesinde Usta öğretici olarak haftada 40 saat şeklinde (ayda 2000 TL tekabül etmekte )okuma yazma kurslarında görev alabilirler dedi. Görev almak isteyenlerin İlçe Hem müdürlüğüne gidip müdür vekili Kerem Solmaz’a bizzat başvurmaları gerektiğini söyledi.İlçe Milli Eğitim müdürümüz tüm bu çalışmalardan sonra en kısa  zamanda istenilen hedefe ulaşacaklarını belirterek , bu hedefe ulaşma doğrultusunda emeği geçen tüm arkadaşlara  tek tek teşekkür ettiğini söyleyerek toplantısını ( konuşmasını )bitirdi.

Editör: Haber Merkezi