Anaokulu öğrencilerine yapılan gösteride uzay ve astronomi bilimi kapsamında hem eğitici hem de eğlendirici 3d filmler izletildi. Planetaryum ile uzayı adeta yeniden keşfeden ve sanki uzay yolculuğuna çıkmışcasına eğlenen çocuklar, yapılan gösterileri beğenerek izlediler.

“Bismil Sınırlarında Bulunan Bütün Okulları Gezecek”

Planetaryum gösterisinin önemi hakkında açıklamalarda bulunan Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel,” Bizim hedefimiz çocuklarımızın yavrularımızın en güzel şekilde en iyi şekilde yetişmesidir. Başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere bilgiye ulaşmak isteyen her yaşta vatandaşımıza yardımcı olmak, bilgiyi elde etmenin en modern, teknolojik ve güzel yolu olan bu hizmeti sunmak, heyecan verici. Bismil Belediyesi olarak planetaryumu Bismil sınırlarında bulunan bütün okullardaki öğrencilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. İnşallah çocuklarımız bu modern gösteri çadırında uzay ve astronomi alanında birçok bilgiyi yeniden keşfetmişçesine öğrenecek ve yaşayacaktır” dedi.

Gösteriyi izleyen öğrenciler ise, izledikleri 3d filmini planetaryum çadırını çok beğendiklerini, ayrıca uzay hakkında birçok bilgiyi de yeni öğrendiklerini ifade ettiler. Bismil İlçe sınırlarında bulunan her okulda kurulması planlanan planetaryum çadırı astronomi ve uzay bilimleri hakkında çocukları hem eğitiyor, hem de eğlendiriyor.

Editör: Haber Merkezi