Bismil’in Tepe Mahallesinde okullar yaz döneminde tadilattan geçti. 28 Eylül tarihinde başlayacak olan 2015-2016 eğitim Öğretim sezonu ile ilgili hazırlıklarını sürdüren Bismil ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tüm okullardaki eksiklikleri gidermek için yoğun bir mesai harcıyor.

TEPE İMAMHATİP LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİME HAZIRLANIYOR.

Tepe İmam Hatip Ortaokulu yeni eğitim öğretime yetiştirilmek için hummalı çalışmalar sürüyor.

Okul Müdürü Abdullah Alkaner, yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunu okuldaki küçük tadilat çalışmalarının tamamlandığını bazılarında ise bitmek üzere olduğunu söyledi. Alkaner, Eğitim Öğretim öncesinde binanın kesin teslimatı öncesindeki çalışmalar yapıldı. Okulda Eğitim öğretime hazırlaması için çalışmaları sürdürdüğünü ifade eden Okul Müdürü Abdullah Alkaner, Okulun ağaçlandırma çalışmaları, Bank çalışmaları, Ağaçlarda damlama çalışmaları yapılmaktadır. Okulun giriş merdiveni yenileniyor. Dedi.

ALKANER, DOLU DOLU VE BAŞARILI BİR EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GEÇİRDİK”

8. sınıflarda Teog çalışmaları başlatıldığını ifade eden, Tepe İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Abdullah Alkaner, Okulumuzda 5 öğrenci bursluluk sınavı kazanmıştır. Okul olarak diğer okulları rakip olarak görmediklerini, sadece özel okulları kendine rakip gördüklerini ifade etti.

img_3677.jpgimg_3700.jpg

TEPE ÇOK PRAGRAMLI ANADOLU LİSESİ

Bismil’de eğitim kalitesini her geçen gün artıran Tepe Çok Programlı Anadolu Lisesi müdürlüğü 2015-2016 Eğitim Öğretim yılına hazırlanıyor.

Tepe ÇPLA Müdürü Abdulhekim Tuncay, Okulda iç ve dış cephe tamir, bakım ve boyamanın yanı sıra kapsamlı tadilatlar yapılıyor. Okulun giriş ve çıkış merdivenleri yenilenirken, her yağmurda öğrencilerin biriken suların içinden yürümesine neden olan okul bahçelerindeki bozuk zeminler de onarılıyor. Sınıf ve koridorlar boyanıp, zemin döşemeleri elden geçiriliyor. Sınıfların kapıları ile eskimiş pencereler yenileriyle değiştiriliyor. Öğrencilerin spor yaptığı sahaların da unutulmadığı tadilatlar sırasında mevcut sahalardaki eksiklikler tamamlanıyor. Yeni eğitim-öğretim döneminde ders başı yapacak öğrenciler bakım ve onarımlarla yepyeni bir görünüme kavuşan sınıflarda daha iyi şartlarda eğitim görebilecekler” dedi.

img_3701.jpgimg-20150318-wa0064.jpgimg-20150516-wa0020.jpgimg-20150508-wa0021.jpg

TEPE ANAOKULU BAŞARI GRAFİĞİ ARTIYOR.

Tepe Anaokulu 2014-2015 eğitim öğretim yılında hizmete girdiğini ifade eden Tepe Anaokulu Müdürü Abdullah Çelik, İlk yılımızda öğrencilerin sağlıklı bir okul ortamında Türkçe-dil, fen-doğa, oyun, müzik gibi etkinlikler ile öz bakım ve becerilerin yanında sosyal aktiviteler ile okulöncesi eğitimi eğlenceli hale getirilmiştir. Velilerin etkinliklere katılması sağlanmıştır. Okul - aile işbirliği öğrenci başarısının artması ve çocuğun daha yaratıcı, ileriyi görebilen, kendine güvenen birey olarak yetişmesine katkı sağladığını görmekteyiz. Ülkemizde okul öncesi okullaşma oranı %42 iken ilk yılımızda Tepe beldesinde çocukların okula ulaşım sağlamasında sıkıntı yaşamamıza rağmen %45-50 oranına ulaştık. Bu yıl hedefimiz % 60-70 öğrenci sayısına ulaşmaktır. Diye konuştu.

Okulun 2015-2016 Eğitim öğretime hazırlanması için çalışmalar yapılmaktır. 

Editör: Haber Merkezi