2018-2019 eğitim öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala kırtasiyeciler tüm hazırlıklarını tamamladı. Geçen seneye oranla bu sene kırtasiye fiyatlarında yüzde 40’a varan artış gerçekleşti. Bismil'deki  kırtasiyeciler, yaşanan artıştan vatandaşı mağdur olmaması için gereken hassasiyeti gösterdiklerini ve fiyatlarını en azamiye çektiklerini söylediler.

Kırtasiye ürünlerindeki fiyat artışından dolayı vatandaşın okul alışverişine başlamaktan çekindiğini kaydeden Kırtasiyeci A.Cebar Kale, “Umarım ekonomi düzelir de bu fiyatlar bu şekilde kalmaz.” ifadelerini kullandı.

Kırtasiye alışverişinin başlaması gerektiğini ifade eden Kale, “Maalesef doların yükselişinden dolayı kırtasiye ürünlerindeki artış nedeni ile biraz velilerin korktuğu görülüyor. Vatandaşlar şimdiye kadar çanta ve lüzumlu olan kırtasiye malzemelerini alıyordu; ama şimdiye kadar herhangi bir hareketlilik yok. Çok nadirde olsa tek tük müşterilerle karşılaşıyoruz. Umarım ekonomi düzelir de bu fiyatlar bu şekilde kalmaz.” dedi.

“Kırtasiye ürünleri yerli değil”

Kırtasiye ürünlerinin ithal olduğuna dikkat çeken Kale, şunları söyledi: “Dolar kurunun yükselmesiyle beraber ve kırtasiye ürünlerinin geneli yerli olmamasından dolayı fiyatlar haliyle yükseldi. Örneğin geçen sene kayıt döneminde bir top kâğıdı 9 TL’ye satıyorken bu sene 20 TL’ye dahi satın alamıyoruz. Düşünün yüzde yüzlük bir orandan fazla artış olmuş, bu oran bir velinin bütçesini sarsıyor.  Sonuçta bende bir veliyim ve bu durum bizleri çok etkiliyor.

100-002.jpg

Editör: Haber Merkezi