Kış mevsiminin etkisini iyice hissettirmesiyle insan vücudunu sıcak tutan ve derde deva olarak bilinen üzüm pekmezi ve şire ürünlerinin yoğun bir ilgi gördüğünü belirten aktarlar, kış mevsiminin vazgeçilmezi olan ve vitamin deposu el yapımı yöresel şire ürünlerinin soğuk havada daha çok tüketildiğini söyledi.
Demir ve kalsiyum bakımından zengin olan üzüm pekmezinin böbrek ve karaciğerin işlevini arttırarak vücudu hastalıklara karşı koruduğunu belirten aktarlar, özellikle bu ürünlerin soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon gibi kış hastalıklarına karşı şifa niteliğinde olduğunu belirtti.
Soğuk kış günlerinde soğuk algınlığı, gribal enfeksiyon hastalıklarından korunmanın en iyi yollarından birinin doğal ürünler ile beslenme olduğunu belirten esnaflardan Ahmet Yıldırım, özellikle de üzüm pekmezinin bu mevsimde daha çok tüketilmesini tavsiye etti.

"Üzüm pekmezi çok sağlıklı bir besin kaynağıdır"
Yıldırım, üzüm pekmezi tüketiminin sağlık açısından faydalı olduğu için Bismil'de de en çok üzüm pekmezi satışı yaptıklarını belirterek, "Çünkü üzüm pekmezi kana en hızlı karışan antioksidan özelliği olan harika bir besin kaynağıdır. Üzüm pekmezi yiyen insanlar, eskiden hasta olmazdı. Ama yeni nesil tatlı çeşitleri çoğaldığı için üzüm pekmezi yemediği için zaten bu kadar kısa sürede gribal enfeksiyona kapılıyor. Halkımıza tavsiyemiz; azda olsa pekmez tüketimine devam etsinler." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi