Ekşi Sözlük’te önceki gün açılan “Öğretmenlik ile fahişelik arasında bir fark olmaması” başlığı, öğretmenlerden ve toplumun her kesiminden büyük tepki çekti. Eğitim Bir-Sen savcılığa suç duyurusunda bulundukları açıkladı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezinden yapılan açıklamada, "Çocuklarımızı ve geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz ne yazık ki son zamanlarda sıklıkla şiddetin, saldırının, hakaretin, iftiraların ve edepsizliğin mağduru olmaktadırlar. Bunun son örneği ise, öğretmenlik mesleğinin ahlaksızca bir mukayeseye konu edilmesidir. İnsanı insan yapan değerlerin ekşitilmesinin, bozulmasının, çöpe atılmasının tavan yaptığı bir sözde internet platformunda öğretmenlik mesleği hakkında sarf edilen ahlaksız ve fütursuz yakıştırmaları, izandan ve edepten yoksun ifadeleri şiddetle kınıyoruz." denildi.

"Bu ahlaksızlığı sitede başlık olarak açmak, dumura uğramış bir zihnin, kendini ahlaktan soyutlamış bir benliğin hezeyanından öte bir şey değildir." denilen açıklamada, "Bu ahlaksızlığa geçit veren, bu had bilmezi bir platformun sözcüsü yapan site de bu olaydan sorumludur. Bu tür kişilere böylesi bir yetkinin verilmesi bir yetersizlik göstergesidir. Bu nedenle, bu yakışıksız ifadelere yer veren ve bu ahlaksızlığı yapmaktan imtina etmeyen kişi ve kişiler hakkında Eğitim-Bir-Sen olarak davacı olduk. Öğretmenlerimize karşı haddini aşan bu kendini bilmezlerle mahkemede hesaplaşacağız." ifadelerine yer verildi.

Ekşi Sözlük’te önceki gün açılan “Öğretmenlik ile fahişelik arasında bir fark olmaması” başlığı gelen tepkilerin ardından kaldırılmıştı. Açılan başlığa, Twitter’dan #haddinibilekşisözlük hashtagi ile yüzlerce kişi tepki gösterdi


 

Editör: Haber Merkezi