Diyarbakır'ın Lice İlçesi Baharlar Köyü'nde öğretmen asteğmen olarak görev yaparken dün gece PKK'lılar tarafından kaçırılan Mehmet Gözbaşı'nın Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde oturan ailesi endişeyle bekliyor. 
 
Lice'nin Baharlar Köyü İlköğretim Okulu'nda görev yapan Mehmet Gözbaşı'nın Yahyalı ilçesindeki ailesi olayı öğrenince, nakliyeci baba Metin Gözbaşı Diyarbakır'a giderken, 3 çocuk annesi Raibe Gözbaşı,  "Benim oğlum Mehmet ailenin en büyük çocuğu. Onu binbir emekle yetiştirdik. Biz onu vatana millete kendisi gibi hayırlı evlatlar yetiştirsin diye öğretmen yaptık. O bölgenin çocuklarını okutsun, hayata hazırlasın diye oraya gönderdik. Emanet ettik. Oğlumu bir an önce bıraksınlar. Zira o bir eğitimci" diyerek ağladı. 
 
Bu arada haberi duyup Gözbaşı ailesinin evine gelenlerde geçmiş olsun dileklerini iletip, ağladılar. Amca Ali ve Kemal Gözbaşı da, "O bu vatana hizmet için gitti. Bir an önce bırakılsın. İki yıldır o bölgenin çocuklarını hayata hazırlıyordu. Köyde ve çevrede çok da seviliyordu" dediler. Öğretmen Mehmet Gözbaşı'nın 2 yıldır bölgede eğitimcilik yaptığı ve 1.5 aydır da asker öğretmen olduğu belirtildi. Diyarınsesi

Editör: Haber Merkezi