Bismil Şehit Neşe Alten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Eski Metem) 2017-2018 Eğitim öğretim yılında Ulusal Ajans ERASMUS+ Programı proje ile 20 öğrenci 4 öğretmenini yurt dışı eğitimine göndererek yurt dışı eğitimi faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.  08 Nisan 2017- 21 Nisan 2017 tarihleri arasında Bilişim Teknolojisi Alanı Polonya’nın Katowice Şehrinin Bytom ilçesindeki Zespol Szkol Technicznych i Ogolnoksztalcacych okulunda 10 öğrenci 2 öğretmen eğitimlerini tamamlayarak başarı ile sertifikalarını alarak yurda döndüler.
 Halen Romanyada bulunan Metal Teknolojisi Alanı 10 öğrenci ve 2 öğretmeni ile birlikte Piatra-Neamt şehrinde Colegıul Tehnıc Gheorghe Cartıanu okulunda eğitim faaliyetlerine devam etmektedirler. 29 Nisanda giden öğrenci ve öğretmenlerimiz 12 Mayıs tarihinde eğitimlerini tamamlayarak yurda dönecekler.  
Konuyla ilgili konuşan Okul Müdür Metin Güzel, okulumuzda son iki yıl içinde toplam 80 öğrenci ve 10 öğretmenin yurt dışında mesleki eğitimde Avrupa’ya uyum eğitimine ve staj çalışmasına katılarak sertifikalarını almış olmanın gururunu yaşamaktayız. Okulumuz öğrenci sayısının yaklaşık % 17,5’u yurt dışında eğitime katılmış oldu bu da ilçemizde ve ilimizde yurt dışına en çok öğrencisini eğitime gönderen okul olmamızı sağladı. Beklide Türkiye’de bu konuda sayılı okullar arasına girdiğimizi düşünüyoruz. Bu eğitimlerin öğrencilerimiz üzerinde çok olumlu etkileri oldu. Yurt dışına Giden öğrencilerimiz üzerinde davranış ve kültür transferi açısından çok olumlu etkileri oldu. Gitmeyen öğrencilerimiz gidebilmek için çok ciddi bir çalışma içine girmeye başladı. Bunun neticesinde Bilişim Teknolojisi Alanı öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz gece gündüz demeden çalışarak 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılında M.E.B tarafından 11. Konya da düzenlenen Türkiye robot yarışmasına gözlemci olarak  katılmış ve meyvesini bu yıl alınmaya başlanmıştır. Bu yıl M.E.B. tarafından 12. Sivas’ta Düzenlenen Türkiye robot yarışmasına yarışmasına 12 öğrenci ve 2 öğretmenle Sivas’taki yarışmaya katılmak üzere öğretmen ve öğrenci gurubumuz Bismil’den hareket etmiştir. Umutluyuz yarışmada derece bekliyoruz şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi