Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği  arasında öğrenciler ve toplumda Milli Kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak, öğrencilerin hayal gücünün gelişmesine ve çevresine karşı daha duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla "Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasin 2019" etkinliği kapsamında; Bismil’de eğitim gören İlkokul ve Ortaokullarında okuyan öğrenciler Rehber Öğretmenler eşliğinde,  Bismil Belediyesi tarafından tahsis edilen taşıma araçları ile Diyarbakır  Ninova Park Avm sinema salonuna götürüldü.

800 öğrenciyi sinemayla buluştu.
Bismil Belediyesi ve diğer kurumların katkısıyla düzenlenen etkinliğe, okul müdürleri, öğretmenler, kurum amirleri, kırsal mahallelerde oturan 800 öğrenciyi sinemayla buluşturdu. Bismil Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin hayatı anlamlı kıldığını ve insan zihnini güzelleştirdiğini söyledi.
Yüksel, “Okullarımızın ihtiyaçlarının yanında öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak da çok önemli. Onun için öğrencilerimizin katılabilecekleri sosyal aktivitelere çok önem veriyoruz. Amacımız, çocuklarımızı mutlu etmek.” dedi.

24-003.jpg70-003.jpg40-003.jpg
 

Editör: Haber Merkezi