Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi öğrencileri, "Biz Birlikte Güzeliz" projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi aileye yardımda bulundu.
Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Müdürü Mahmut Ercil, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kızılay Kulübü öncülüğünde, öğrencilerin hazırladığı yardım kolilerini ve beyaz eşyaları ihtiyaç sahibi aileye teslim etti.

Diyarbakır’da muhtaç 7 aile seçtiklerini söyleyen Erçil, “Öğrencilerimiz 7 aileyi ziyaret edip ihtiyaçlarını belirlediler. İhtiyaçlarına göre aileleri sıralandırdık. Öğrencilerimiz okulda sınıfları dolaşarak ve öğretmen arkadaşlarımızla bir grup oluşturarak, herkes çevresinde ne varsa okula getirdi. Yaklaşık bir pikap eşya getirebildik. Öğrencilerimiz, sınıflara koydukları kumbaraların içindeki parayı topladı ve ailemizin kısmi de olsa bazı ihtiyaçlarını karşıladık." dedi.

“Öğrenciler başkalarının derdiyle hemdert olmayı öğrendiler”

Projeyi yapmalarındaki amaçlarına değinen Erçil, “Aslında ne kadar zengin olduğumuzu öğrencilerimize göstermek istedik. Bazen bizler ve öğrencilerimiz ufak tefek şeyleri büyütebiliyoruz. Bu projeye katılan öğrenciler başkasının derdiyle hemdert olmayı öğrendiler.” şeklinde konuştu.

Yardım çalışmalarına devam edeceklerini belirten Ercil, 12 Ocak Pazartesi günü kermes düzenleyeceklerini, kermesten elde edilecek geliri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracaklarını ifade etti.

Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi 11’inci sınıf öğrencilerinden Rabia Kaya ise projelerinin sınıflara kurulan kumbaralarla başladığını belirtti.

Kaya, “Bu proje büyüdü, bu projeye bir isim lazım oldu. ‘Biz birlikte güzeliz’ diye bir isim bulduk. Gittiğimiz ailelerden çok etkilendik. Çocuklarına bir aydır peynir veremeyen bir aileyi bulduk. Biz öğrenci ve öğretmenler olarak kenetlendik. Gördüklerimiz karşısında bazen duygulandık bazen de güçlü olmamız gerektiğini, bunları atlatabileceğimizi gördük. Bundan sonra sıra bir şeyler yapmaya geldi.” dedi.

Bu tür ailelerden etkilendiğini ve bundan dolayı ellerindeki hayatın değerini anladığını belirten Kaya, “Biz bazen elimizdeki olan şeylerin kıymetini bilmiyoruz. Biz bazen çoraplarımızı giymiyoruz ve ayaklarımız üşüyor ama onların ayaklarına giyebilecek bir çorapları bile yok, bu da bizi çok etkiledi. İnsan olarak şükretmemiz ve elimizdekilerin değerini bilmemiz gerektiğini anladık. Bu projenin bize çok katkısı oldu.” ifadelerini kullandı.

“Okulumuzdaki diğer arkadaşlarımızın desteğiyle erzak yardımı yaptık”

Maddi durumları iyi olmayan aileleri gördükten sonra şükretmeye başladıklarını belirten Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi öğrencilerinden Muhammed Burak Duran ise şöyle konuştu:

"Okulumuzdaki diğer arkadaşlarımızın desteğiyle erzak yardımı yaptık. Bu erzak yardımlarını yaptığımız zaman asıl zenginliğe o zaman eriştik. Maddi durumları iyi olmayan aileleri gördükten sonra evdeki yemekleri seçmemeye başladım. Bu proje sayesinde biz, kendi yaşantımızda, farkında olmadığımız güzelliklerin farkında vardık ve manevi hayatımızı güçlendirdik.” c4c91376285ca467cc58-001.jpg
 

Editör: Haber Merkezi