Özel Simya koleji öğretmenleri ve öğrencileri 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Bismil Belediyesi tarafından yapılan Hayvan Barınağı’nı ziyaret ettiler.
Sokak hayvanlarının hayata tutunması ve yeni sahiplerini bulabilmesi için çalışmalara devam eden Bismil Belediyesi Hayvan Barınağı, misafirlerini ağırladı. Barınağı büyük bir heyecan ve ilgi ile gezen öğrenciler, hayvanlara özel ilgi gösterdi. Uzman personel eşliğinde barınağı gezen öğrenciler, barınak hakkında bilgi alırken hasta ve yaralı sokak hayvanlarının nasıl tedavi edildiğini de öğrendiler. 
Öğrencilere barınak hakkında bilgi veren İlçe Tarım Müdürü Remzi Çekiç; “hayvanlar bizim hayatımızın bir parçası olarak bazen en iyi dostumuz, arkadaşımız, bizi koruyan bir varlık ve bazen de dert arkadaşımız oluyor. Onlar kısacası hayatımızdan çıkaramayacağımız varlıklarımız” dedi. Ayrıca “Onlar bize emanet” sloganıyla sokak hayvanlarına kucak açtıklarını söyleyen Çekiç “Çeşitli nedenlerle bakıma muhtaç sokak köpeklerinin bakım ve tedavilerini hayvan barınağımızda sürdürüyoruz. Onlardan ilgi ve sevgimizi eksik etmiyoruz. Hayvan barınağında sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerinin yanı sıra aşıları da yapıyoruz” dedi. 
Ardından öğrenciler de, sokak hayvanlarının bakıma muhtaç olduğunu ve insanların ilgisine ve sevgisine ihtiyacı olduğunu belirterek, hayvanları koruma gününde tüm hayvanların korunmasını dilediler. 

01-114.jpg02-164.jpg04-074.jpg05-049.jpg
 

Editör: Haber Merkezi