Covid-19 salgını nedeniyle 31Ağustos'ta TRT EBA, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve canlı sınıf uygulamalarıyla yürütülen uzaktan eğitim sürecinin yüz yüze eğitime aşamalı geçiş planlamasının ilk basamağı 21 Eylül pazartesi itibariyle hayata geçirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitime geçişte ikinci aşamayı ise dün itibariyle uygulamaya koyarken, ilk aşamada okul öncesi eğitim ve ilkokul 1’nci sınıf öğrencileri, ikinci aşamada ilkokullar, köy okulları, ortaokul 8 ve lise 12’nci sınıf ile lise hazırlık sınıfları ve özel gereksinimli çocuklar okullarında yüz yüze eğitime başladı. 
Öğrenciler, Coronavirus salgını tedbirleri alarak ders başı yaptı. Öğrenciler, uzun bir aranın ardından okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın sevincini yaşadı.
Okullara maskelerini takarak gelen ve sınıflarda da sosyal mesafeye göre dizilen sıralarında yerini alan öğrenciler, derse katıldılar.
Uzaktan eğitim sürecinde verimli bir eğitim alamadıkları için okullarda eğitimin aşamalı olarak da olsa başlamanın sevincini yaşadıklarını dile getiren öğrenciler, uzaktan eğitim yerine yüz yüze eğitimden yana olduklarını söylediler.
Uzaktan eğitim sürecinde yaşanan aksaklıklar ve alt yapının da yetersiz olmasından dolayı sağlıklı bir eğitim alamadıklarına dikkat çeken öğrenciler, okulu ve arkadaşlarını özlediklerini dile getirdiler.

02-255.jpg
 

Editör: Haber Merkezi