GAZİANTEP-Eğitim Öğretim yılının başlamasından bu yana inançları gereği başörtüleriyle zorunlu eğitimlerine devam etmek isteyen onlarca öğrenciye yapılan hukuksuzluğun Gaziantep valiliğinden kaynaklandığı iddia ediliyor.

Bir aydan beri çocuğunun başörtülü olduğu için okula alınmadığını belirten Şehitkamil Gazikent İ.M.K.B. ilköğretim okulu öğrencisi Gülendan Kiraz'ın velisi Mehmet Baki Kiraz, Okul Müdürü Ergin Firik'in çocukları valilik talimatı gereği almadıklarını iddia ettiğini belirterek, " Okul müdürü ile son görüştüğümüzde çocukları valiliğin yazılı talimatı gereği okula alamadıklarını söyledi." ifadelerinde bulundu.

Kiraz, haksızlığın giderilmesi için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmakla beraber il resmi kurumların yanı sıra Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığına da dilekçe verdiğini, fakat kimsenin kendisine dönmediğini belirterek uygulamaya anlam veremediğini ifade etti. 
 

İddialar üzerine görüştüğümüz Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul ise böyle bir durumda valiliğin kararının gerekmediğini belirterek, "Valiliğin kararının olması gerekmiyor. Okullar böyle durumlarda kendi yönetmenliklerine göre hareket eder."ifadelerine yer verdi. (Şefik Mert-İLKHA)

 

Editör: Haber Merkezi