Bismil Eski Diyarbakır caddesi (Mem u Zin caddesi)  birden fazla okulun bağlantılı olduğu yolda (Bismil İlköğretim okulu ve Ulutürk ilköğretim okulu) halen bir kaldırımın olmaması nedeniyle öğrenciler okul giriş ve çıkışlarında sağlıklı bir şekilde okullarına ve evlerine gelebilmek için yoğun çaba harcıyorlar.
 Okula giden öğrenciler yapmış oldukları açıklamada okul giriş ve çıkışlarında cadde üzerinde kaldırımların olmamasından ötürü yürekleri ağızlarında evlerine gittiklerini belirterek, yetkilileri göreve davet ettiler.“Çocuklarımız okul yolunda ölüm korkusu yaşıyorlar” Eski Diyarbakır caddesi (Mem u Zin caddesi) sınırları içerisinde bulunan birden fazla okulla birlikte bir mahallenin kullandığı cadde de yıllardan bu yana kaldırımların olmadığını belirten mahalle halkı  “cadde de kaldırımların olmaması oldukça garip bir durum. Çocuklarımızı okula bazen tek başına göndermek zorunda kalıyoruz ama hep güzümüz arkada kalıyor. “Acaba çocuğuma araba çarpar mı? Bir şey olur mu?” diye sürekli bir merak içerisindeyiz. Böyle bir zamanda çocuklarımızın kaldırımın olmadığı bir cadde de okula gidip gelmeleri günümüz Türkiye’sine hiç yakışmıyor. Çocuklarımız adeta okul yolunda ölüm korkusu yaşıyorlar. Bu yolda kaldırımın olmaması gerçekten çok şaşırtıcı bir durum. Çocukların böyle bir yolda yürüyerek okullarına ve evlerine gitmesi çok tehlikeli. Bir ölüm yaşanmadan yetkililerin öğrencilere sahip çıkıp bu yolu bir an önce iyileştirmelerini istiyoruz. Bugün bu yolu kullanan öğrenciler, çocuklu aileler ve yaşlılar bulunmakta. Ayrıca bu yol güzergahında kaldırımların olmamasından ötürü  defalarca kazalar yaşandı.

ogrenciler-ders-basi-yapti-15617-001.jpg
 Öğrencilerinin kullanmış oldukları cadde de kaldırımların olmamasından ötürü sıkıntı yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, “Okulumuza gitmek için bu yolu kullanmak zorundayız. Ama bu yolda kaldırım yok ve biz okula gidip gelirken, “Araç bize çarpar mı?” diye korku yaşıyoruz. Bazen iki araç yan yana geçerken, araçlar neredeyse bizlere çarpacaklar. Bu yol çok tehlikeli ve bu yoldan çok korkuyoruz. Bu nedenle yetkililer bizler için bir önlem alsın ve kaldırım yapılsınlar. Bu cadde üzerinde olan okullara giden öğrencilerin çoğunluğu yürüyerek okullarına gitmekte. Haliyle öğrenciler okula giderken yada evlerine dönerken, tehlikeli olmasına rağmen kullandıkları karayoluna yaya kaldırımı yapılmasını istiyorlar. Okula yürüyerek ulaşan öğrenciler, araç trafiğinin yoğun olduğu yolda olası kaza riski ile karşı karşıya kalıyorlar. Öğrenciler, yolda öğrencilerin kullanımı için kaldırım yapılması talebinde bulunmasına rağmen yetkililer bir türlü bu konuda girişimde bulunmuyorlar. Bu nedenle öğrenciler her gün okul yolunda ezilme tehlikesi geçiriyorlar. Bu mahallede bulunan okullarda okuyan binlerce öğrenci var. Öte yandan kaldırımı bulunmayan şehir içi bir yolda sabah akşam yürümek zorunda kalıyoruz. Öğrencilerin bu durumundan haberdar olan yetkililer ise bir türlü önlem almıyorlar” ifadelerini kullandılar.

70-001.jpg

 

Editör: Haber Merkezi