Proje hakkında bilgi veren sorumlu Engin Akyol, Bismil'de bulunan çevresel sorunlar, sağlık sorunları, eğitim sorunları, toplumsal duyarlılık, farkındandık ve çevre bilimi gibi konuları ele alacaklarını ve çözüm odağını oluşturmaya çalışacaklarını belirtti. Topluma hizmet kapsamında yürüttükleri projeleri geliştirmek istediklerini söyleyen Akyol, "Amacımız doğayı korumak, her şey insan elinden geçtiği için biz okullara ve öğrencilere ne kadar hitap edersek; o kadar amacımıza ulaşmış olacağız. Öğrenci kardeşlerimizin erozyonu bilmelerini, bir bitkinin nasıl yetiştirildiğini bilmelerini isteriz. Bunun yanında erozyonun nasıl olduğunu, nasıl önlendiğini ve öğrencilerimize doğanın insan için vazgeçilmez bir kaynak olduğunu anlatmak istiyoruz. Yani bizim amacımız, doğayı korumak ve sevdirmektir. Sonuçta biz bu doğada yaşıyoruz ve doğa bizim için bir nimettir" dedi.

Akyol” Amacımız doğayı korumak, her şey insanların ellerinde geçtiği için biz ne kadar hitap edersek; okullara ve öğrencilere o kadar amacımıza ulaşmış olacağız. Öğrenci kardeşlerimiz erozyonu bilsin, bir bitki nasıl yetiştirilir erozyon nasıl olduğunu nasıl önlendiğini ve doğanın insan için vaz geçilmez bir kaynak olduğunu anlatmak istiyoruz. Yani bizim amacımız doğayı korumak ve sevdirmektir. Sonuçta biz bu doğada yaşıyoruz ve doğa bizim için bir nimettir.

Bismil'de kolejinin bilim kulübü ve öğrencileri, bilim Kulübünden sorumlu olan öğretmenlerimiz;  Engin Akyol, Emine Yıldırım ve okul Müdürü İkram Dal tarafından bu proje yürütülecektir. dedi.

 

Editör: Haber Merkezi