BATMAN-2001 yılında tutuklanan M.Garip Özer'in Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinden Erzurum'a sevk edilmesi 77 yaşındaki babası Şeyhmus Özer, 70 yaşındaki annesi Revşé Özer, eşi ve 3 çocuğunu da cezalandırılmasına neden oldu.

 Sağlık raporlarıyla ajansımızı ziyaret ederek oğlu M.Garip Özer'in sevkinin Erzurum'a çıkarılmasıyla kendilerinin cezalandırıldığını söyleyen hasta ve yaşlı Şeyhmus Özer (77), oğlu M. Garip Özer'in haksız yere verilen cezasını Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinde çektiğini hasta ve yaşlı olduğundan 3 ayda bir ancak görüşe gittiğini belirterek, "77 yaşındayım %93 özürlüyüm. Haftanın iki günü hemodiyalize giriyorum. İdrar sondası takılı durumda yaşamamı sürdürüyorum. Benim oğlum M. Garip Özer cezasını Diyarbakır cezaevinde sürdürmekteydi. Ben hasta olduğum için 3 ayda bir ancak görüşüne gidebiliyordum." dedi

 

Oğlunun sevkinin Erzurum'a çıkarılarak götürülmesi karşısında oğlunun görüşüne nasıl gidebileceğini ve nasıl göreceğini yetkililerin vicdanına bıraktığını söyleyerek şöyle konuştu: "Hem kısıtlı imkânlar hem de hiç tanıdığımızın olmadığı bir memleket olan Erzurum'a sevk edildi. Yaşımın epey ilerlenmiş olması ve daha görmemen sebep olmuştur. Bu sebeple beni, annesini, eşi ve 3 çocuğunu da onula beraber cezalandırılmış oldular. Bu cezanın halksız olduğu da aşikârdır."

 Yetkililerin kendilerinin durumların anlamaları için kendi yerlerine koymalarını isteyen acılı baba Şeyhmus Özer, oğlunu bir daha göremeyeceğinden endişe ettiğini belirterek, oğlunun ve benzer durumda olanların sevklerinin memleketlerine veya en yakın yere çıkarılmasını talep etti.

Editör: Haber Merkezi