28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Sözcüsü Hüseyin Sabaz ile Yusufi Der'den bir heyet, İslami kimliklerinden dolayı yıllardır cezaevinde bulunan mağdurların ailelerini ziyaret etmeye devam ediyor.

İslami kimliğinden ötürü 24 yıl önce gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve cezaevinde gut hastalığına yakalanan Ramazan Elaltuntaş'ın Diyarbakır'daki ailesini ziyaret eden heyet, ailenin yaşadığı sıkıntıları dinledi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Ayhan Elaltuntaş, oğlu Ramazan'ın 24 yıl önce cezaevine konulduğunu ve birçok zorluk çektiğini söyledi.

Elaltuntaş, "Ben ve bütün arkadaşlarım, herkes bu affı bekliyor. Oğlum 24 yıldır cezaevinde. Cezaevindeyken babasını kaybetti. Baba göremedi. Cezaevinde nice babalar, anneler vefat etti. Biz de hastayız, evlatlarımızı bekliyoruz. Defalarca sokaklara, caddelere döküldük; mektuplar yazdık, gönderdik ama cumhurbaşkanımız bize yanıt vermedi. Herkes çıkıyor ama FETÖ'nün mağdur ettiklerine, bize af vurmuyor, başkalarına vuruyor. Üzülüyoruz, evlatlarımızın sonu ne olacak? Bizi de görsünler ve duysunlar." dedi.

Cezaevi ziyaretine giderken birkaç defa hastalandığını anlatan Elaltuntaş, "Bayburt'a gittiğimizde 3-4 sefer beni hastaneye kaldırdılar. Arabaya binemiyorum. Elazığ, Bingöl, Diyarbakır'a gönderdiler. Bunları duymaları gerekiyor. Mağduriyetimiz devam ediyor. Eşim vefat etti. Hiçbir şekilde kabul etmediler ve oğlumu taziyeye getirmediler. FETÖ'nün işkence ve oyunlarıyla çocuklarımızı cezaevlerine attılar. İçerideki Yusufilerin tümü hastalandı. Ben bir anneyim. Ben de evladımı görecek miyim? Diğer anneler gibi oğlumu görmeden vefat etmekten korkuyorum. Buna çok üzülüyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi