Bismil ilçesinde geçirdiği kalp krizinin ardından felç olan ve yatalak hale gelen Necat Doğan Karabulut'un yeniden ayağa kalkabilmesi için tek umudu kök hücre nakli. Mehmet ve Gurbet Karabulut çifti, 5 çocuklarından 3'üncüsü olan oğulları Necat Doğan'ın tedavisi için yetkililerden yardım istiyor.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Kemberli köyünde ikamet eden aile, her çocukta olduğu gibi kendi çocuklarının da ayağa kalkabilmesini ve diğer çocuklarla birlikte okula gidebilmesini istediklerini söyledi.

Oğlunun geçen sene ağustos ayında güvercinlere yem verirken aniden kalp krizi geçirdiğini söyleyen baba Karabulut, "Kümesin yanında düştüğünü küçük oğlum görüyor. Koşarak bana haber verdi. Ben de kendisini hemen arabayla Bismil Devlet Hastanesine götürdüm. Kalbi durmuştu. 15 dakikalık bir müdahalenin ardından kalbi tekrar çalışmaya başladı. Çocuğumu oradan alıp Diyarbakır'a getirdim. 3,5 ay yoğun bakımda kaldı. Sonra kendisini eve gönderdiler. Şimdi evde bakıyoruz. Anne ve babası olarak çocuğumuzu bu halde her görüşümüzde kahroluyoruz." dedi.

"Yetkililerin sesimizi duymasını ve bize bir an önce yardım etmelerini istiyorum"

Oğlunun kök hücre nakli ile tedavi olabileceğini söyleyen baba Karabulut, "Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kök hücre nakli olduğu için oğlumla aynı durumda olan ve iyileşen hastaların olduğunu duyduk. Maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi masraflarını karşılayamıyoruz. Çocuğum hasta olduğu için gurbete çalışmaya da gidemiyorum. Yetkililerin sesimizi duymasını ve bize bir an önce yardım etmelerini istiyorum. Çocuğumun tedavi imkânı varsa sesimizi duyan herkesin bu konuda bizlere yardımcı olmalarını istiyorum." dedi.

Felçli ve yatalak oğlunun arkadaşlarıyla birlikte tekrar okuluna gitmesini istediğini söyleyen anne Gurbet Karabulut ise "Hastanede yatması gereken oğluma evde bakmaya çalışıyoruz. Maddi imkanlarımız elvermediği için evde yeterli bakımı yapamıyoruz. Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Başbakan Yıldırım'a, tüm yetkililere ve annelere sesleniyorum: 'Gece gündüz oğlumun başındayım, uyku uyuyamıyoruz, yemek yiyemiyoruz, sürekli onun başında nöbet tutuyoruz, diğer çocuklarımla ilgilenemiyorum. Eşim çalışamadığından dolayı çocuklarıma bir TL bile harçlık veremiyorum. Oğlum bu sene arkadaşlarıyla birlikte liseye gidecekti. Bir anne olarak yüreğim artık kaldırmıyor, Allah rızası için, oğlumun iyileşmesi için bir yardımda bulunun, onu bir hastaneye yatırın.” diyerek yaşadıklarını anlattı.

Oğlunu boğazından açılan bir delik yardımıyla beslemeye çalıştığını dile getiren Karabulut "Altını değiştiriyorum, mamasını veriyorum, masajını yapıyorum. Her günüm böyle geçiyor. Ev ortamı hastane ortamı gibi olmuyor, pencereyi açtığımda dışarıdan hayvan ve gübre kokusu geliyor. O nedenle pencereleri dahi açamıyorum. Oğlumu çok seviyorum, okuyunca büyük adam olacaktı ama kısmet olmadı.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi