Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bayrak indirilmesine HDP'den açıklama geldi. 

HDP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, dün Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesini tasvip etmediğini söyledi.

"BU TÜR ŞEYLERİ TASVİP ETMİYORUZ"
Tuncel, şöyle dedi: "Hassas dönemlerde bayrak konusu gündeme geliyor. Hem HDP hem BDP olarak bu konudaki yaklaşımız biliniyor. Bu tür şeyleri tasvip etmiyoruz. Bunun üzerinden bir linç kampanyasının yürütülmesini de doğru bulmuyoruz. Sonuçta hassas bir süreçten geçiyoruz. Bu hassas sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi için herkesin sağduyulu olması gerekir.

"BİR ÇOCUĞUN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ OLAY HALKA MAL EDİLMEMELİ"
Bu bayrak olayını 96'da ve başka dönemelerde yaşadık. Biz bu olayı tasvip etmiyoruz. Anlaşılan bir çocuk yapmış. Bizim bugüne kadar halkın değerlerine karşı olumsuz bir yaklaşımımız olmadı. Aynı yaklaşımı bugün kendimiz için de bekliyoruz. Hiçbir halkın rengi, kendisinin sembolleri saygısızlık yapmak kimsenin kabul edebileceği bir şey değildir. Bunu çok büyütülerek bir şeymiş gibi Türkiye gündemine dönüştürmek doğru değil. Bizi kaygılandırıyor. Bu süreçte olmaması gereken bir şey ama bir çocuğun gerçekleştiridiği bu olayı bir bütün bir halka mal etmek doğru değildir." 

Kaynak:Timetürk.com

Editör: Haber Merkezi