Baharın müjdesi olarak bilinen leylekler, Bismil ilçesine ve köylerindeki yuvalarına yerleşmeye başladı. Küçük gruplar halinde gelen leylekler, direkleri üzerindeki yuvalarına konup gökyüzünde kanat çırparak ilginç görüntüler oluşturdu. 
Geçtiğimiz haftalarda havaların soğuk geçmesinin ardından da güneş yüzünü göstermeye başladı. Sıcak havalarla birlikte dereceler artarken, leyleklerde sıcak iklim bölgelerine göç etmeye başladı. Özellikle Bismil ilçesinde bulunan leylekler, Bismil Diyarbakır kara yolu üzerindeki  elektrik direklerinde bozulan yuvalarını tamir etmeye başladı.

Bismil’de Dicle Nehri kenarında bulunan çok sayıda elektrik direğine yaptıkları yuvalarda mart ayından itibaren konaklayan leylekler, eylül ayında, büyüttükleri yavrularıyla sürüler halinde kışı geçirecekleri Afrika'ya göç ediyor.
Leyleklerin geldiğine sevinen vatandaşlar, Eylül ayına kadar leyleklerimizi burada göreceğiz. Leylekler yuvalarını kuracaklar, yavrularını büyütecekler ve tekrar göç edip gidecekler." dediler.

53-008.jpg
 

Editör: Haber Merkezi