Pasaport ve sürücü belgeleriyle ilgili işlemlerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilmesinin ardından Bismil ilçe nüfus müdürlüğü, Pasaport ve sürücü belgesi için gelen vatandaşların başvurularını kabul ediyor.

2 Nisan’da başlayan yeni uygulamaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bismil ilçe nüfus müdürlüğünde 20 günde umuma mahsus, hizmet ve hususi damgalı pasaport ve sürücü belgesi için çok sayıda başvuru yapıldı. 
Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yürütülen ehliyet ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne devrolmuştu.
Ehliyet, pasaport ve yeni çipli kimlik kartlarının tek bir yerden verildiği “3’ü Bir Yerde” uygulaması ile bakanlık, vatandaşı belge yükünden ve zaman kaybından kurtarırken, gereksiz kağıt israfının da önüne geçildi.

 

ELDEN DOSYA GÖTÜRMEYE SON
Ehliyet, pasaport ve yeni çipli kimlik kartlarının tek merkezden verildiği "3'ü bir yerde" uygulaması ile Bakanlık, vatandaşları belge yükü ve zaman kaybından kurtardı. Daha önce emniyetten ehliyet alımı için istenen kimlik belgesi, sürücü sertifikası, banka dekontu, adli sicil belgesi ve öğrenim belgesinin içinde bulunduğu elden dosya getirme işlemine son verildi.
Yeni dönemde, biyometrik fotoğraf, kurumdan onaylanmış talep forumu ve varsa eski pasaport, imza ve parmak izi verilmesiyle bașvurular sonra erecek.
Ayrıca, yeni dönemde bir kişinin sisteme 6 ay önceden kayıtlı biyometrik fotoğrafı varsa ehliyet ve pasaport için fotoğraf getirmesine gerek kalmayacak. Yeni çipli kimlik kartı için verilen parmak izi ve imza, pasaport ve sürücü belgesi için de geçerli olabilecek. Her işlem için ayrı ayrı parmak izi ve imza verilmeyecek.

169da1a3-9447-4134-9c7d-deb63b037a0e.jpg

Editör: Haber Merkezi