İSTANBUL - Günlük yaşantımızda büyük ölçüde yer edinen basın ve yayın organlarının dergi ayağı gün geçtikçe genişliyor. Kültür-sanat, yemek tarifleri, elişi ve bilim-teknoloji alanlarında olduğu gibi toplumun öncelikli ihtiyacı olan maneviyat alanında da bu çalışmaların olduğunu görüyoruz.Bu bağlamda yayın hayatına yeni başlayan ve kadrosunun tamamını bayan yazarların oluşturduğu NİSANUR isimli bayan dergisi önceki gün kitap ve kırtasiyelerdeki yerine almaya başladı.

Merkezi İstanbul'da bulunan ve bir bayanı her alanda bilgilendirmeyi amaçlayan dergi, "Kadın kimliğim benden ne ister? Nasıl daha iyi bir eş olabilirim?Nasıl bir anne olmalıyım?"gibi daha birçok soruya Kur'an ve sünnet ışığında açıklık getirmeyi hedefliyor.
 
Nisanur'dan Kısa Kısa
Derginin ilk sayısında; Rana Çeçen, "Kur'an ve Hayat" başlıklı yazısında Kur'an-ı Kerim'in hayatın her alanında Müslümanların atacağı adımları belirlediği, Allah-u Teâlâ'nın istediklerine uydukları takdirde aziz ve üstün olacaklarını belirterek, Kur'an'ın değindiği konulardan birinin de infak olduğuna dikkat çekiyor.
 
Fatma Demir, "Kadının Yaradılışındaki Sır" başlıklı yazısında; Kur'an'da kadının yaratılış felsefesinin onun diğer insanların yaratılışı gibi, her açıdan kemale ulaşması için olduğu, ibadet ve Allah'a kulluğun her insanın izzet ve özgürlüğünün sermayesi sayıldığını ve ancak kadının yaratılış hikmetinde huzur ve sükûn olduğunu vurguluyor.
 
"İslami Ailede Kadının Yeri" isimli yazısında Zeynep Erdem; İslami öğretinin, kadınların ilk vazifesi olduğunu açıklarken, asıl ve en önemli işlerinin çocuklarını terbiye etmeleri olduğunu belirterek, çocukların eğitilmesinin, ailenin önemli işlerinden olduğunu ve bundaki en büyük sorumluluğun annelerin omuzunda olduğunu vurgulayarak; kadınların yüklendiği onurlu görevi dile getiriyor.
 
Selma Gündoğdu ise "İffet ve Hayâ" başlıklı yazısında; Kadın ile erkeğin toplumun sağlam temeller üzerinde yükselmesinde en önemli etken olduğunu, birbirlerini sadakatsizlikte değil, saygı ve hürmetle gözetlemeleri gerektiğini vurgulayarak; kadınların, namahreme karşı bedenlerini örtmeleri ve cezbedilicikten şiddetle kaçınmalarını dile getiriyor.
 
Ayrıca ilk sayıda yazar Sabiha Ateş Alpat ile Sümeyye Ürük'ün 'Nisanur'un yayın hayatına başlamasıyla ilgili duygu ve düşünceleri de yer alıyor.
 
Okuyucularıyla bir bütün olmayı amaçlayan dergi; röportaj, yemek tarifleri, pratik bilgiler, okur mektupları ve günlük yaşamda bir bayanın ihtiyaç duyabileceği birçok konuyu da içinde barındırıyor.
 
İstanbul merkezli derginin irtibat numarası: +90212 562 60 06
Mail adresi ise: [email protected]
Editör: Haber Merkezi