21 Mart’ın bu coğrafyada yaşayan topulukların ortak kültür ve geleneğinin bir parçası olduğuna dikkat çeken Vali Toprak, "Baharın müjdeleyicisi olan Nevruz, yeni bir baharın başlangıcı, bolluk ve bereketin sembolü olarak kabul edilmiş ve 21 Mart günü geçmişten günümüze kadar bir bayram havasında kutlanmıştır.” dedi.

Bu yıl kutlanacak olan Nevruz Bayramı'nın 18 Mart için başvuruların aksine 21 Mart’ta kutlanmasının uygun görüldüğünü anlatan Toprak, "Güzelliklerin, Nevruz Bayramı'nın kendi özel tarihi olan 21 Mart’ta kutlanması, her bir milli ve dini günün kendi tarihlerinde kutlandığı gibi, daha da anlamlı olacaktır. Nevruz, insanlar arsındaki sevgi ve saygıyı kuvvetlendiren, dargınlıkları unutturan, tüm insanları kardeşçe kucaklaştıran, birlikte yaşama isteğini güçlendiren, inançların serbestçe sergilendiği bir bayram olarak karşımıza çıkmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Nevruz Bayramı'nın amacına ve anlamına uygun olarak kutlanmasının önem arzettiğini dile getiren Toprak, her kesimin ortak bayramı olan nevruzun huzur ve güven içerisinde kutlanması gerektiğine dikkat çekti. Nevruzun tüm dünyada olduğu gibi Diyarbakır’da da coşku ve neşe içerisinde kutlanması gerektiğini belirten Toprak, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Vatandaşlarımızın Nevruz Bayramı'nı güven ve huzur içerisinde geçirmesi için her türlü tedbir tarafımızdan alınmaktadır. Bu arada bazı art niyetli grup ve kesimlerin vatandaşlarımızın bu güzel gününü şiddet ortamına çekmeye, ilimizin huzur ve sükununu bozmaya çalıştığına dair bilgiler bulunmaktadır. Vatandaşlarımızı ve kitleleri kendi yanlış emellerini gerçekleştirmeye yönelik yasa dışı eylem hazırlığında olanlarla ilgili çalışmalar yapmaktadır."

Her türlü yasa dışı olaya karşı tedbirleri almaya çalıştıklarını ifade eden Toprak, hiçbir yasadışı eylem ve kanunsuzluğa fırsat verilmeyeceğini belirtti.
Editör: Haber Merkezi