HERKES İŞ BİTTİ DERKEN TOKAT AÇILDI


Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta sezon başında transferi açamayan 4 takım vardı ;Diyarbakırspor,Tokatspor,Çorumspor ve Kocaelispor. Diyarbakırspor, yönetimin maddi fedakarlıkta bulunmaması ve rakiplerin kötü durumuna aldanması nedeniyle açma ihtimali olan yasağı kaldırmazken,devre arası gelmeden harekete geçen Tokatspor hem yasağı kaldırdı, hem de önemli bir bölümü üst liglerde oynamış 20 futbolcu transfer etti.
Uzun bir süre bocalayan Tokatspor, özellikle son haftalarda çıkışa geçerken,ilk yarıda alamadığı galibiyetin aksine ikinci yarıda 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 14 puan topladı.
DİYAR, SON HAFTADA PUAN ALAMAYINCA
 Bu hafta ligin şampiyonluk adaylarından Altay’ı yenerek yaklaşık 1 yıl sonra deplasmanda maç kazanarak Diyarbakırspor’la puan farkını 1’e düşürdü.
İlk yarı biterken 8 puan önde olan ve bu farkı son haftalara kadar devam ettiren Diyarbakırspor, son 3 maçını kazanıp, Tokatspor da seri galibiyetler alınca fark kapandı. Çok önemli bir avantajını kaybeden Diyarbakırspor deyim yerindeyse kendini ateşe atarken, kalan 6 haftada alınacak her puan artık altın değerinde.


EVDE KAZANACAK,TOKAT’A YENİLMEYECEK.YOKSA…

Diyarbakırspor, bu haftayı bay geçirdikten sonra,sahasında Gaziosmanpaşa’ı ağırlayacak ve bir sonraki hafta Tokatspor’la deplasmanda adeta kader maçlarından birine çıkacak. Diyarbakırspor’un ligde kalması için kendi sahasında kalan 3 maçı da kazanıp deplasmanda Tokatspor’a yenilmemesi gerekir. Aksi takdirde 1975-76 sezonunda şampiyon olduğu 3.Lig’e 37 yıl sonra düşecek.
Sezonun en farklı yenilgisini Balıkesir’den alan Diyarbakırspor,bay olduğu haftada yapacağı çalışmalarla toparlanmaya çalışırken,Tokatspor’un evinde Malatya’ya puan kaybetmesi için de dua edecek...

Editör: Haber Merkezi