Diyarbakır’da AB eski Bakanı Egemen Bağış’ın katıldığı, ″Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi″ panelinde konuşan Gazeteci Yazar Tuna Öztunç, Diyarbakır milletvekillerinin halkın sorunlarıyla ilgilenmek yerine ihale peşinde koştuğunu öne sürdü. Panelin sonunda Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun kardeşi Cihan Ensarioğlu'nun iddialara tepki göstermesi üzerine tartışma çıktı.

Tuna Öztunç panelde yaptığı konuşmada, bürokratik oligarşinin ortadan kalkması için 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin hayata geçmesi gerektiğini vurgularken, bu sistemde milletvekillerinin de asli görevlerini yapacaklarını söyledi.

“Bölge siyasetçilerden çektiği kadar hiç kimseden çekmemiştir”

Bölgenin en büyük talihsizliğinin bölgenin milletvekilleri olduğunu savunan Öztunç, “Bu bölgenin en büyük talihsizliği siyasetçilerden çıkmıştır. Bölge, siyasetçilerden çektiği kadar hiç kimseden çekmemiştir. Ne yaptıklarını biliyorum. Devletin bütün kadrolarını doldurdular. Nerede bir ödenek nerede bir ihale nerede bir şey bakıyoruz ki; vekillerimiz ve onun yakınları orada bulunuyor. Ben Diyarbakır’a geldiğimde İstanbul vekilim burada ancak Diyarbakır vekilim yok. Ortada yok. İşte Cumhurbaşkanlığı Sistemi geldiğinde milletvekilleri asli görevlerine dönecekler. Asli görevleri nedir? Sizlerin sorunlarıyla ilgilenmektir. Artık bakanların kapısını çalıp da zorla bu işi yaptırtamayacaklar. Bir milletvekili neyi düşünür, ben bakan olur muyum acaba! Artık o ihtimal de ortadan kalktı. Bu sistem geldiğinde net bir şekilde söylüyorum; milletvekili milletvekilliği yapacak, bakan bakanlık yapacak.” şeklinde konuştu.

Öztunç’un konuşmasının ardından kürsüye çıkan AB Eski Bakanı Egemen Bağış ise milletvekillerin yoğun programlarından dolayı panele katılım gösteremediğini söyledi.

Bağış, yaptığı konuşmada “Tuna Bey'e kapsamlı cevap versem, televizyon programı var, beni bitirir. Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu burada değil, onun hakkını savunmak da bana düşer. Diyarbakır’ın milletvekili bir tane olduğu için hangi birine yetişsin.” diye savundu.

Konuşmaların ardından Öztunç’a kimi kastettiğini öğrenmek için soran AK Parti Diyarbakır Milletvekilli Galip Ensarioğlu'nun kardeşi Cihan Ensarioğlu ile Tuna Öztunç arasında gerginlik yaşandı.

Henüz platformdan inmeyen Öztunç, “Kimi kastettiğimi biliyorum. Köşe yazımı okuyan kimden bahsettiğimi anlar.” cevabını vermesi üzerine Ensarioğlu, “Çalışıyoruz, tehdit altındayız. PKK’nin çalışması var. Biz tehlikenin içinde çalışıyoruz.” dedi.  Haber: İLKHA

Editör: Haber Merkezi