Bu gün gördüklerimiz şahit olduklarımız, okuduğumuz orta doğu ve İslam coğrafyasındaki zulümleri sıralasak sayfalar yetmez. Hangisine ağlayalım hangisine ağıt yakalım. , Irakta, Sureye'de, Arakanda ve Filistin'de, Mısırda esaret altında ki bacılarımızın gördüğü zulümlere mi? Yoksa dindar insanlara yapılan zulümlere mi? Cehalet, rezalet ve ahlaksızlıkla bocalayan gençliğe mi? Hangisine üzülelim hangisine ağlayalım.

 

Ama ağlamak kar etmiyor çırpınmanın zamanı ise hiç değil. Bir ses yükseliyor alemlerden, duymuyor musun ey ümmetti Muhammed. Uyan derin uykudan, at üzerindeki zillet elbiseni, bürün izzet elbisesine bunun için önce halini sorgula. Gerçekten neden düştük biz bu hale, bu zillet nerden bulaştı bize. Ne zamandan beri zilleti izzet, rezaleti şeref ve cehaleti ilim olarak yad etmeye başladık. Neden dünyanın dört bir yanında ezilen, sömürülen, kanı dökülen bizleriz.

 

 

Evet Müslüman kardeşlerim gelin birleşin,üzerimizdeki ölü toprağını atarak ölmediğimizi  vazgeçmediğimizi gösterelim.Senin, benim ve bizim suskunluğumuz değil mi zalimi azdıran. Gelin yek vücut olalım kardeşim, uçakların ,apaçilerin ve insansız hava araçların her gün vurduğu beldeler adına, Afganistan, Pakistan, Çeçenya, Irak,Suriye, Myanmar ve tüm beldelerizideki kardeşlerimiz adına yek vücut olalım. Yan yana gelelim omuz omuza verip kenetlenip saf tutalım. Bir kenara bırakalım meselelerimizi, rengimizi, ırkımızı, mezhep ve meşrebimizi. Bizi birbirimize bağlayan en önemli bağa tutunalım.

 

“Hep birlikte Allah'ın ipine sarılın ve ayrılığa düşmeyin. Allah'ın size olan nimetini  anın. Hani siz birbirinize düşmandınız Allah gönüllerinizi birbirine yaklaştırdı da O'nun nimetiyle kardeşler oldunuz. Bir ateş çukurunun kenarında idiniz Allah sizi oradan kurtardı. Doğru yola erişmeniz için Allah size ayetlerini böyle açıklıyor.”(Aliimran suresi:103)

 

Eyy Müslümanlar Gazze'de ateş, Suriye'de mücadele, Mısır zindanlarında zulüm, Doğu Türkistan Bangladeş'te idam ve ümmet kan ağlıyorken. Ey dünya Müslümanları birbirinizle uğraşmayı bırakın. Asıl düşmanlarınız, Sinost ve emperyalistler dururken. 

 

Ensar ve Muhacir gibi kardeş olunuz eğer bir birinizle kenetlenir seniz, şüphesiz Zafer Hakkın ve Hakka inanların olacaktır İnşa Allah.

 

(Araştırmacı yazar Aydın Bal)

 
Editör: Haber Merkezi