NE OLUYOR BİZE !

Cumhuriyetin ilanından günümüze  kadar yaşanmış olan olaylarda  milletimizin  verdiği tepkileri gözlemlediğimizde hiç iç açıcı olmayan durumların  ortaya çıktığını belirten çok önemli  üç soruna değinmek istiyorum.

Türkiye Bölgeleri  :

 Türkiye ’ yi coğrafi bölgelere ayırdığımızda 7 bölge olarak ayrılmıştır. Burada hepimiz hem fikiriz .Peki gelin şimdi gidelim küçük büyük demeden millete soralım  ( istisna kişiler hariç ) hepsi aynı cevabı verebilecekler mi ?   

Zannetmiyorum. Ve Eminim ki  çoğunun cevabı   şu şekilde olacaktır  : Türkiye ’ yi batı ve doğu olarak bölgelere ayırım yapacaklardır.

Bu ayrım nasıl oldu acaba ?

Bu ayırım zaten çıkar sağlamak isteyenlerin yapmış olduğu bir politikadır. Bunu da doğuda ki insanları kötüleştirerek yaptılar. Bu insanlar  üzerinden oyunlar yapıp  millete kötü olarak  yansıttılar.  Halka çok zor olmayacak şekilde  yansıtarak ta yapıldı . Şöyle ki Millete cevabını tam olarak bilmeden sadece o anki kötü durumdan kaçmak olsun ve kendisine sıçramasın diye bir iki çelişkili soru – cevapa kanarak maalesef ayırmayı  kabul edip bünyesine yerleştirdi.

 Dini Sorunlar  :  

-          Türk , Kürt  Alevi , Çerkez , Süryani ve  bütün ırklar her şeyden önce insan mı ?     Evet

-          Bu ırktaki insanlar aynı coğrafyada yaşıyorlar   mı ?             Evet

-          Bu insanlarında bağlı olduğu dinler var mı ?        Evet

-          Bu insanların bağlı oldukları dinler olduğuna göre bunlarda sizler gibi eşit haklarda yaşamaya hakkı yok mu ?           Bence hakları var

Ama gel gör ki dinleri farklı oldukları için ezilen ezdirilen insanlarımız var ve bunları yapan  da kendilerinin sahip oldukları İslam dinine  dayandırarak yapıyorlar. Oysa bildiğimiz kadar İslamiye te hoşgörü ve merhamet vardır.  Peki sorarım size İslamiye te hoşgörü ve merhamet varken ezilen dinlerdeki insanlarımıza nasıl duyarsız kalabiliyoruz ? Onu kötüleyerek , dışlayarak ve onu dışlayalanlara kanıp ta nasıl dine bağlılığımızı yerine getirmiş bulunuyoruz ? Anlamış değilim !

Oysa söze gelince Türkiye  milleti dinine çok bağlıdır derler.  Bence ; Bu halk dinine çok bağlı ama bağlı olduğu dini tam bilmeden çok bağlı.

 

İnsanlık meselesi :  (Memleket Sormacılık )

Gurbettekilere gidelim soralım  “ ilk gurbete geldiğinizde veya şuan gurbeteyken tanımadığınız bir esnafla iş gereği sohbete veya namaz vaktinden önce camiye gittiğinizde imamla kısa sohbetinizde acaba kaç tanesi size memleket neresi diye sormadı ”. Diye soralım

Emin olabilirsiniz  % 90 ı üzerinde memleket neresi diye sormuştur.

 Memleketi sorma nedenindeki manada ne  ?

 Nereli olduğuna bakarak hem can güvenliğini sağlamak hem de ona göre muamele göstermek . Haddi diyelim kötüleştirilmiş ırktansa  zaten önyargılardan hemen nasıl muamele göreceği belli peki ya değilse ? o zaman kendini güvende hissedip  ve muameleyi o ırktaki  insana göre daha mı fazla gösterilecek !

  Oysa üç sorunumuzun da temel dayanağı insanda bitiyor. Bizler  bu üç sorunun üstesinden gelip insanca birlikte yaşayabilirdik bunu da ;  halkların eşitliği çerçevesinde  ;  halka  ırk , dil , din ayrımı gözetmeksizin , korkmaksızın ve sormaksızın iletişim de bulunsak ve önyargılarından arındırılıp insanlığın gerektiği şekilde yaşayabiliriz.  Zor  biliyorum ama niye Türkiye milleti bunu yapmasın. Oysa Türkiye milleti o kadar çok olay atlattı bunu mu atlatmayacak ?