Tek sıra park yeri kalmamasıyla dolayı vatandaşlarımızın araçlarını çift sıra park etmek zorunda kalmasıyla beraber tarfikte tıkanmalara sebep oluyor.  Ana yol ve caddelerden sonra park sorunu ara sokaklara sıçrarken, araçların çift sıra halinde yaptıkları park zaman zaman kaldırımlara bile sıçrıyor. Bu durum karşısında vatandaşların şikayeti de her geçen gün artıyor.
İlçenin önemli kavşak ve virajlarda bile araçların sağlı sollu park etmeleri sebebiyle, hem trafik akışı güçlükle sağlanıyor, hem de görüntü kirliliği yaşanıyor. 
Aracıyla ilçe merkezine inen sürücüler, park sorunu yüzünden çileden çıkıyor. Kimi zaman “ne olacak bu ilçenin otopark sorunu” diye söylenip duruyorlar.  Özellikle trafik akışının gidişli gelişli olan caddelerde yolun iki tarafına birden park yapılması nedeniyle trafik sürekli tıkanıyor. 
 
7-70’e Herkesi İlgilendiriyor
Bu sorun 7-70’e herkesi ilgilendiren bir sorun olduğunu ve hatta bazen kavgalara neden olduğunu ifade eden sürücüler”Yetkililerin acil bir şekilde çüzüm bulmasını ve yetkililerinin bu işe öncelik tanıyıp bir an önce gereken tedbirlerin alınmasını isityoruz ifadelerini kullandı. 
 
SIKI İMAR POLİTİKASI GEREKLİ
 Vatandaşlar, Bismil en önemli sorunların başında İmar geliyor. Bazı kişiler tarafından Belediyeden habersiz  bina yapmaları ilçenin imar düzenin bozulmasına sebeb olmaktadır. Bu konuda Belediyenin ceza yaptırımı yapılması gerekiği ifade edildi. 
dscf0190.jpg
Editör: Haber Merkezi